Terasele se vor deschide cel târziu pe 1 iunie, iar la masă vor sta opt persoane, preconizează antreprenorii din industrie

  • Proprietarii de terase preconizază că terasele se vor redeschide cel târziu în 1 iunie.
  • Aceştia cer de la autorităţi o data clară de redeschidere a teraselor.
  • Antreprenorii din industrie anunţă că la o masă vor sta opt persoane.
457 afișări
Imaginea articolului Terasele se vor deschide cel târziu pe 1 iunie, iar la masă vor sta opt persoane, preconizează antreprenorii din industrie

FOTO: Profimedia

Antreprenorii din sectorul HoReCa, unul dintre cele mai afectate sectoare de criza COVID-19, cer o situaţie clară din partea autorităţilor cu privire la data exactă şi normele de redeschidere a teraselor. Aceştia preconizează că terasele se vor redeschide până cel târziu în 1 iunie.

“Suntem, astăzi, într-o poziţie de sendviş între două puteri ale statului - Parlamentul şi Guvernul -, sperăm ca această situaţie de incertitudine să se finalizeze până la sfărşitul săptămânii. Nu este normal ca o industrie ca a noastră, atât de importantă pentru România, să stea într-o situaţie  de nepredictibilitate aşa cum este astăzi”, spune Dragoş Petrescu, fondatorul grupului City Grill.

Ca măsuri de protecţie a clienţilor, proprietarii de terase iau în calcul măşile de protecţie, preluarea temperaturii, distanţarea meselor.

“Un număr de opt persoane la fiecare masă maximum, doi metri între mese, maxim 200 de persoane pentru prima fază, primele două săptămâni, ca etapă de probă în deschiderea industriei”, anunţă Dragoş Petrescu.

Totuşi, atunci când vei sta la masă, nu eşti obligat să porţi masca de protecţie, mai spune antreprenorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici