Termocentrala Mintia Deva, la un pas de a fi debranşată de la apă din cauza datoriilor

Termocentrala Mintia va fi debranşată de la reţeaua de apă dacă până luni nu va achita o datorie de peste 530.000 lei, acumulată de Complexul Energetic Huneodoara pentru neplata facturilor din ultimii doi ani. Unităţile miniere Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni au rămas deja fără apă.

142 afișări
Imaginea articolului Termocentrala Mintia Deva, la un pas de a fi debranşată de la apă din cauza datoriilor

Termocentrala Mintia Deva, la un pas de a fi debranşată de la apă din cauza datoriilor (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Apa Prod Deva, societatea care furnizează apă în partea de nord a judeţului Hunedoara, a trimis o somaţie Termocentralei Mintia – sucursală a Complexului Energetic Hunedoara- în baza căreia avertizează beneficiarul de servicii că dacă până luni nu va achita datoria restantă, va recurge la debranşarea de la reţeaua de apă potabilă.

Potrivit somaţiei, Termocentrala Mintia a acumulat datorii totate către Apa Prod în valoare de 531.308,52 lei.

Conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii CEH, cea mai veche factură restanţă este din iunie 2015.

Măsura celor de la Apa Prod vine după ce ApaServ Valea Jiului – furnizorul de apă şi canal din sudul judeţului Hunedoara – a debranşat celelalte sucursale ale Complexului Energetic Hunedoara, respectiv unităţile miniere şi sediul administrativ al societăţii energetice din judeţul Hunedoara. Acestea au fost debranşate pe rând, în mai multe etape.

Conducerea CEH a făcut plângere penală directorului general al ApaServ Valea Jiului, Costel Avram, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Încă din data de 16 noiembrie, ApaServ a debranşat sediul administrativ al CEH, hotelul ONIX şi Presterv de la reţeaua de apă. După o zi însă, conducerea operatorului de apă a revenit asupra deciziei şi a rebranşat sediul Prestserv la reţeaua de apă potabilă.

Deşi CEH a plătit facturile pentru Hotelul Onix, obiectivul a rămas fără apă potabilă timp de circa două săptămâni.

”Sucursala Prestserv- punct de lucru Hotel ONIX a achitat contravaloarea tuturor facturilor de apă potabilă, inclusiv pe cele nescadente. În ciuda acestui fapt, Hotelul ONIX nu a fost rebranşat la reţeaua de apă potabilă administrată de SC ApaServ Valea Jiului. Conducerea CEH SA a întreprins toate demersurile legale pentru sancţionarea abuzului ApaServ şi pentru recuperarea prejudiciului creat”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Energetic Hunedoara, transmis la finele lunii noiembrie.

Ultimele debranşări au avut loc săptămâna trecută, când APAServ a lăsat fără apă unităţile miniere Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii ApaServ Valea Jiului SA, cele mai mari restanţe la plata apei le are EM Livezeni – 124.454 lei, la care se adaugă 6.722 de lei penalităţile de întârziere. Urmează Mina Lupeni – cu 65.659 lei debit restant, plus 4.116 penalităţi, Mina Lonea are aproape 6.460 lei datorie şi 305 lei penalităţi, iar Mina Vulcan 2.419 lei debit restant şi 99 de lei penalităţi de întârziere.

Sediul administrativ al CEH a acumulat datorii în valoare de 2.792 de lei, la care se adaugă penalităţi de 112 lei.

Cele mai mici restanţe le înregistrează SE Paroşeni, de 22,54 de lei şi un leu penalităţi de întârziere. Între cele două părţi a existat o încercare de rezolvare a situaţiei pe cale amiabilă, dar ApaServ nu s-a pus de acord cu reprezentanţii CEH asupra condiţiilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici