Teroare în Afganistan: talibanii au spânzurat de o macara un om, în piaţa din Herat

  • Execuţiile publice s-au întors, aşa cum promiteau cei care au preluat puterea la Kabul.
  • Deunăzi, Mullah Nooruddin Turabi spunea că „tăierea mâinilor este necesară pentru siguranţă. Vom urma Islamul şi vom face legile noastre bazate pe Coran”.
6157 afișări
Imaginea articolului Teroare în Afganistan: talibanii au spânzurat de o macara un om, în piaţa din Herat

Teroare în Afganistan: talibanii au spânzurat de o macara un om în piaţa din Herat

Talibanii au executat un bărbat acuzat de răpire prin spânzurarea de o macara, în piaţa principală a oraşului Herat, în vestul Afganistanului. Asta reiese dintr-un videoclip difuzat pe Twitter de jurnalişti şi activişti.

Potrivit celor spuse de Wazir Ahmad Seddiqi, care conduce o farmacie din pieţa principală din Herat, patru corpuri au fost târâte de talibani în zonă, dar trei dintre acestea au fost mutate în alte pieţe din oraş, pentru a fi spânzurate. În piaţă, talibanii au anunţat apoi că cei patru au fost capturaţi în timp ce participau la o răpire şi au fost ucişi de poliţie.

Spânzurarea vine după interviul acordat de Mullah Nooruddin Turabi, actual ministru al sistemului penitenciar şi fost ministru al justiţiei acum douăzeci de ani, care a avertizat Occidentul să nu se amestece în treburile interne ale ţării.

"Tăierea mâinilor este necesară pentru siguranţă", a spus Turabi, amintind că atunci când a fost practicată a avut un efect descurajant. În urmă cu douăzeci de ani, execuţiile  criminalilor erau de obicei efectuate cu un foc în cap tras de un membru al familiei victimei, care avea opţiunea de a accepta aşa-numiţii „bani sângeroşi” în schimbul vieţii victimei. Pentru hoţi, pedeapsa a fost amputarea unei mâini, în timp ce pentru infracţiunea de jaf pe autostradă au fost amputate o mână şi un picior.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici