Tesla amână intrarea în producţie a modelului Cybertruck

  • Tesla îşi propune să înceapă producţia iniţială a mult-aşteptatului său Cybertruck până la sfârşitul primului trimestru din 2023.
  • Întârzierea vine în contextul în care Tesla modifică caracteristicile şi funcţiile pick-up-ului electric pentru a face din el un produs atractiv.
  • Acţiunile Tesla au scăzut cu 6,7%.
216 afișări
Imaginea articolului Tesla amână intrarea în producţie a modelului Cybertruck

Tesla amână intrarea în producţie a modelului Cybertruck

Tesla îşi propune să înceapă producţia iniţială a mult aşteptatului său Cybertruck până la sfârşitul primului trimestru din 2023, amânând planul de a începe producţia la sfârşitul acestui an, a declarat joi pentru Reuters o persoană familiarizată cu acest subiect.

Persoana a spus că întârzierea vine în contextul în care Tesla modifică caracteristicile şi funcţiile pick-up-ului electric pentru a face din el un produs atractiv, în timp ce concurenţa se intensifică în acest segment.

Se aşteaptă ca Tesla să realizeze o producţie limitată a Cybertruck în primul trimestru din 2023, înainte de a creşte producţia, a precizat sursa citată.

Tesla, cel mai mare producător de automobile electrice din lume, produce sedanuri electrice şi vehicule utilitare sport, dar a ratat segmentul camionetelor, care este profitabil şi extrem de popular în America.

Ford Motor şi Rivian Automotive sunt înaintea Tesla în ceea ce priveşte lansarea de pickup-uri electrice.

Ford a declarat la începutul acestei luni că va dubla capacitatea anuală de producţie pentru pick-up-ul său electric F-150 Lightning, care se află pe un trend ascendent, până la 150.000 de vehicule.

Valoarea de piaţă a Ford a depăşit pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, joi, când acţiunile Tesla au scăzut cu 6,7%, iar Rivian s-a prăbuşit cu 7,1%.

CEO-ul Elon Musk, care a dezvăluit planurile vehiculului futurist în 2019, a amânat deja producţia acestuia de la sfârşitul anului 2021 la sfârşitul anului 2022.

Musk a declarat că va oferi date actualizate despre produs în cadrul conferinţei Tesla din 26 ianuarie.

Oh, omule, anul acesta a fost un coşmar în lanţul de aprovizionare şi nu s-a terminat!", a scris el pe Twitter la sfârşitul lunii noiembrie, când a fost întrebat despre Cybertruck.

Tesla a eliminat recent o referinţă la programul de producţie de pe site-ul său de comenzi Cybertruck. Luna trecută, pe site se spunea: "Veţi putea să vă completaţi configuraţia pe măsură ce producţia se apropie în 2022". Acum, precizarea ”în 2022" a fost omisă.

Tesla intenţionează să producă Cybertruck la fabrica sa din Texas, care ar trebui să înceapă producţia de automobile Model Y la începutul acestui an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici