Testarea elevilor, în vizorul Ministerului Educaţiei. Contacţii direcţi ai cazurilor COVID-19 care refuză testarea nu vor fi primiţi la şcoală - propunere

  • Ordinul comun privind regulile în şcoli urmează să fie completat
  • Propunere: Elevii contacţi ai unor cazuri cu Covid-19 nu intră în scoală fără test
  • Propunere: Să nu fie obligatorie masca de protecţie la orele de educaţie fizică
3239 afișări
Imaginea articolului Testarea elevilor, în vizorul Ministerului Educaţiei. Contacţii direcţi ai cazurilor COVID-19 care refuză testarea nu vor fi primiţi la şcoală - propunere

Elevii care sunt contacţi direcţi ai unor cazuri Covid-19 nu vor fi primiţi la şcoală dacă părinţii lor nu sunt de acord să fie testaţi. Cel puţin la asta se gândeşte acum ministrul Cîmpeanu. Vrea ca această propunere să fie introdusă în ordinul comun dintre cele două ministere - cel al Educaţiei şi cel al Sănătăţii.

Robert Similea este tatăl unui elev de clasa a VIII-a şi vede cu ochi buni această variantă pentru că i se pare că numai aşa îmbolnăvirile pot fi ţinute sub control.

„Dacă există o categorie semnificativă din punct de vedere numeric a acestor persoane care nu sunt de acord ca să fie testaţi copiii lor, atunci să vină şi să propună alte soluţii. Cred că ar trebui să se dea mai multă libertate şi autorităţilor locale, în speţă dacă vorbim de Bucureşti - fiecărui sector în parte să ia nişte decizii în funcţie de caracteristicile sectorului respectiv”, spune Robert Similea. 

Andrei Roman este elev în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică. Părinţii lui sunt de acord cu testarea, iar el nu vede nimic rău la acest lucru.

„Nu înţeleg de ce nu ar fi de acord un părinte să-şi testeze copilul pentru că testul nu poate face niciun rău. Ar afla părintele dacă este copilul contagios sau nu”, este de părere Andrei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici