Testul de salivă pentru coronavirus este lansat în Marea Britanie

  • Pacienţii care sunt suspectţi de coronavirus pot face un test de salivă pentru a vedea dacă au boala, au anunţat cei de la Universitatea din Southampto
  • Până acum, potenţialii bolnavi au fost nevoiţi să fie supuşi unor examinări incomode cu tampon pentru a prelua probe.
1059 afișări
Imaginea articolului Testul de salivă pentru coronavirus este lansat în Marea Britanie

Testul de salivă pentru coronavirus este lansat în Marea Britanie

Pacienţii care sunt  suspectţi de coronavirus pot face un test de salivă pentru a vedea dacă au boala, au anunţat cei de la Universitatea din Southampton, care va lansa aceste teste.

Până acum, potenţialii bolnavi au fost nevoiţi să fie supuşi unor examinări incomode cu tampon pentru a prelua probe.

Testul actual presupune, de obicei, prelevarea de spută cu un tampon din interiorul nasului şi din partea din spate a gâtului, folosind un băţ lung.

Dar noul sistem care este testat presupune o simplă probă de salivă care o poate da individul în cauzaă şi o poate trimite spre analiză.

Peste 14.000 de cadre medicale, angajaţi ai universităţii şi rudele acestora vor fi printre primele grupuri care vor participa la un test pilot, cu truse de testare livrate la domiciliul lor sau la locurile de muncă pentru a le completa săptămânal.

Secretarul de stat pentru Sănătate Matt Hanckok a anunţat că ”acest teste poate fi făcut de acasă şi va salva timp şi efort din partea autorităţilor”, conform The Mirror.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici