Ţigări de contrabandă, aduse cu drona din Ucraina în România. Ce au găsit poliţiştii în livada de pomi fructiferi

Poliţiştii de frontieră din Halmeu, judeţul Satu Mare, au descoperit în noaptea de miercuri spre joi o dronă cu care erau transportate colete cu ţigări de contrabandă din Ucraina în România.

2648 afișări
Imaginea articolului Ţigări de contrabandă, aduse cu drona din Ucraina în România. Ce au găsit poliţiştii în livada de pomi fructiferi

Conform unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, poliţiştii din Halmeu au observat în noaptea de miercuri spre joi o dronă care transporta un colet. În urma cercetării zonei, aceştia au descoperit, într-o livadă de pomi fructiferi aflată la aproximativ 1.500 m de graniţa cu Ucraina, un colet învelit în folie neagră, care conţinea ţigări.

În livadă, în imediata apropiere a coletului, se afla şi un cetăţean român, în vârstă de 32 de ani. În cadrul primelor cercetări, bărbatul a îndrumat poliţiştii de frontieră către o anexă de la capătul livezii, spre curtea imobilului în care acesta locuieşte. Aici au fost găsite alte patru colete învelite în folie neagră şi alte câteva cartuşe cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Poliţiştii au anunţat autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

Bărbatul a fost transportat, cu coletele găsite, la sediul poliţiei, unde, în urma inventarierii ţigărilor, a rezultat cantitatea de 2.990 pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 34.983 lei.

Alte trei persoane care transportau colete voluminoase au fost observate miercuri de poliţiştii de frontieră de la Valea Vişeului, judeţul Maramureş.

Poliţiştii au efectuat somaţiile legale prin voce pentru reţinerea persoanelor, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit spre Ucraina. Poliţiştii au tras două focuri de armă în plan vertical, însă nici de această dată ei nu s-au oprit. La faţa locului au fost descoperite opt colete, care conţineau 5.964 de pachete cu ţigări cu timbru Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.000 lei.

„O altă acţiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun s-a derulat ieri, 11 august, în jurul orei 23.30, în zona de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei – judeţul Maramureş, când colegii noştri au legitimat, pe raza localităţii Crăciuneşti, la aproximativ 500 m de graniţa cu statul vecin, un tânăr în vârstă de 22 de ani care nu îşi justifica prezenţa în zonă, la acea oră. Deoarece în imediata apropiere au fost găsite şase colete cu ţigări, acestea au fost duse la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.518 de pachete cu ţigări de diferite mărci, în valoare de 52.860 lei”, se mai arată în comunicat.

În toate cazurile, ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar poliţiştii fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei, efectuându-se totodată verificări, în comun cu autorităţile ucrainene, în vederea identificării persoanelor implicate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici