Timiş: Bărbat reţinut după ce a înşelat 4.500 de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate

Un bărbat de 30 de ani a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că a înşelat 4.500 de persoane cărora le-ar fi promis că le va găsi locuri de muncă în străinătate, prejudiciul ridicându-se la circa 2,5 milioane de lei, transmite corepondentul MEDIAFAX

1481 afișări
Imaginea articolului Timiş: Bărbat reţinut după ce a înşelat 4.500 de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate

Timiş: Bărbat reţinut după ce a înşelat 4.500 de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate (Imagine: Marian Ilie)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Timiş, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat o percheziţie, joi, la sediul unei firme, al cărei administrator ar fi comis mai multe înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 4.500 de contracte de mediere, alte documente şi înscrisuri, precum şi medii informatice de stocare a datelor. Prejudiciul cauzat este estimat la 2.500.000 de lei.

„În fapt, în perioada martie – iunie a.c., bănuitul, în vârstă de 30 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unui loc de muncă în străinătate. Din cercetări a reieşit că cel în cauză ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în străinătate (Germania, Austria şi Anglia), în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract individual de muncă cu angajatorii străini”, au transmis reprezentanţii IPJ Timiş.

Aceştia au precizat că la sediul societăţii, persoanele achitau diferite sume de bani şi semnau contracte de mediere şi procese verbale de consultanţă.

Administratorul firmei a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici