Timiş: Spaniol urmărit internaţional pentru dublu asasinat, prins în municipiul Lugoj

Un cetăţean spaniol urmărit internaţional a fost prins în municipiul Lugoj, judeţul Timiş, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare, după ce în 6 august ar fi comis un dublu asasinat în oraşul spaniol Cuenca.

1532 afișări
Imaginea articolului Timiş: Spaniol urmărit internaţional pentru dublu asasinat, prins în municipiul Lugoj

Timiş: Spaniol urmărit internaţional pentru dublu asasinat, prins în municipiul Lugoj (Imagine: Facebook)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, bărbatul, cetăţean spaniol, în vârstă de 29 de ani, a fost prins joi, în municipiul Lugoj, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în urma schimbului de date şi informaţii prin Biroul SIRENE.

"Pe numele acestuia, autorităţile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, fiind bănuit de comiterea infracţiunii de omor, pe teritoriul Spaniei", arată vineri IPJ Timiş, într-un comunicat de presă.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că suspectul, Sergio Morate, ar fi comis dublul asasinat în oraşul spaniol Cuenca, apoi a fugit în România şi a mers să stea la un prieten din municipiul Lugoj.

După ce poliţiştii spanioli l-au localizat pe suspect, au informat autorităţile române, iar joi la prânz a fost ridicat, împreună cu românul care i-a acordat sprijin.

Sergio Morate a fost reţinut şi va fi dus vineri la Curtea de Apel Timişoara, pentru confirmarea mandatului european de arestare emis pe numele său de magistraţii din Spania şi pentru a fi arestat provizoriu, până când va fi predat poliţiştilor spanioli.

Bărbatul din Lugoj care l-a găzduit pe spaniol este cercetat pentru favorizarea infractorului.

"Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracţiunii de favorizarea infractorului, faţă de bărbatul, de 27 ani, la domiciliul căruia urmăritul a fost depistat", a precizat IPJ Timiş.

Autovehiculul pe care cetăţeanul spaniol l-ar fi utilizat în România a fost indisponibilizat, a mai arătat IPJ Timiş.

Date şi informaţii suplimentare obţinute prin Biroul SIRENE din Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române au fost folosite pentru prinderea spaniolului. La acţiune au participat şi poliţişti de la Poliţia Municipiului Lugoj, Secţia 7 Rurale Lugoj şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici