Timişoara: Inscripţie injurioasă la adresa lui Funeriu, lângă avizierele cu rezultate la bacalaureat - FOTO

O inscripţie injurioasă la adresa ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost scrisă cu vopsea verde, duminică, pe pereţii unei şcoli din Timişoara, lângă avizierele cu rezultatele la examenul de bacalaureat, inscripţia fiind acoperită imediat de femeia de serviciu a unităţii de învăţământ.

3100 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Inscripţie injurioasă la adresa lui Funeriu, lângă avizierele cu rezultate la bacalaureat - FOTO

Timişoara: Inscripţie injurioasă la adresa lui Funeriu, lângă avizierele cu rezultate la bacalaureat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrvit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, în judeţ, promovabilitatea la examenul de bacalaureat este, după centralizarea a 60 la sută dintre rezultate, de doar 24 la sută.

La patru licee din Timişoara - CFR, UMT, Silvic şi Agricol - niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.

Duminică după-amiază, persoane necunoscute au scris cu vopsea verde un mesaj injurios la adresa ministrului Daniel Funeriu, pe pereţii Şcolii Generale nr. 24 din Timişoara - unde a fost organizat un centru de corectare a lucrărilor de bacalaureat, lângă avizierele cu rezultatele.

De asemenea, au fost mâzgălite cu vopsea ferestrele şcolii.

Conducerea Şcolii Generale nr. 24 a dat dispoziţie ca inscripţia să fie acoperită imediat cu vopsea de către femeia de serviciu şi a refuzat să facă declaraţii presei.

Potrivit unor profesori de la această şcoală, inscripţia ar fi putut fi făcută de un elev nemulţumit de nota primită la examenul de bacalaureat, ţinând cont că la acest centru au fost corectate şi lucrările de la Liceul CFR din Timişoara, de unde niciun elev nu a promovat examenul.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Marin Popescu, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere asupra acestui incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici