Timişoara: Peste 5.000 de credincioşi au luat parte la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană

Peste 5.000 de credincioşi ortodocşi au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, ceremonia fiind oficiată de mai mulţi preoţi, în frunte cu mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan.

456 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Peste 5.000 de credincioşi au luat parte la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană

Timişoara: Peste 5.000 de credincioşi au luat parte la slujba de Înviere la Catedrala Mitropolitană (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Potrivit estimărilor jandarmilor, peste 5.000 de credincioşi au venit să ia lumină la Catedrala Mitropolitană din Timişoara.

Slujba de Înviere de anul acesta este prima, după aproximativ zece ani, care este condusă de mitropolitul Banatului. În anii anteriori, fostul mitropolit IPS Nicolae nu a mai participat la slujbele de la catedrală, din cauza vârstei înaintate şi a problemelor de sănătate, de altfel el încetând din viaţă anul trecut.

Aşadar, slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara a fost condusă, anul acesta, de IPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, alături de mai mulţi preoţi.

Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim şi a sosit la Timişoara cu o cursă aeriană specială, în jurul orei 23.00.

În noaptea de Înviere, poliţiştii şi poliţiştii locali supraveghează zonele din jurul bisericilor, iar pompierii sunt şi ei prezenţi.

De asemenea, mijloacele de transport în comun au program prelungit, până la ora 4.00 dimineaţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici