Timişoara: Şapte din cei 11 membri ai grupării specializate în infracţiuni cu violenţă, reţinuţi

Şapte din cei 11 membri ai unei grupări specializate în infracţiuni cu violenţă, care au fost ridicaţi în urma descinderilor de la Timişoara, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, printre aceştia numărându-se şi Sorin Udrea, liderul grupării interlope, implicat recent într-o bătaie cu săbii.

450 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Şapte din cei 11 membri ai grupării specializate în infracţiuni cu violenţă, reţinuţi

Timişoara: Şapte din cei 11 membri ai grupării specializate în infracţiuni cu violenţă, reţinuţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cele 11 persoane, membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă, au audiate, în noaptea de miercuri spre joi, la sediul DIICOT Timişoara, iar şapte dintre acestea au fost reţinute pentru 24 de ore, joi urmând să fie duse la Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit procurorilor DIICOT, din 2011 şi până în prezent gruparea a comis, în special în judeţele Timiş şi Caraş Severin, infracţiuni de contrabandă, şantaj, tâlhărie, tentativă de omor şi vătămare corporală. gravă.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, una dintre persoanele reţinute este Sorin Udrea, lider al grupării, implicat în mai multe infracţiuni cu violenţă.

Sursele citate spun că Sorin Udrea este cercetat şi într-un caz de tentativă de omor, după ce în urmă cu o săptămână a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timişoara. În urma conflictului din bar, un bărbat a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. Conflictul izbucnit în bar a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde au ajuns atât Udrea, cât şi alţi membri ai grupării, precum şi victima, având loc o nouă încăierare.

Numele lui Sorin Udrea, supranumit "stăpânul oraşului", a apărut în presa locală, în ultimii trei ani, fiind legat de mai multe conflicte în care a fost implicat, de la scandaluri şi bătăi în barurile din Timişoara, până la contrabandă cu ţigări din Serbia. El a mai fost prins de poliţişti la braconaj, dar şi cu o carabină în maşină, în anul 2011.

Un număr de 11 membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă, care era monitorizată de aproximativ trei ani, au fost ridicaţi, miercuri seară, în urma unor descinderi care au avut loc la Timişoara.

Surse din rândul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX că cinci dintre membrii grupării, între care şi Sorin Udrea, au fost ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci.

La descinderi au participat poliţişti ai Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Timişoara şi Serviciului de investigaţii criminale din IPJ Timiş, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici