Timişoara: Un membru al familiei de romi Cârpaci, trimis în judecată pentru şantaj

Un membru al familiei de romi Cârpaci, din Timişoara, a fost trimis în judecată pentru şantaj după ce în ultimii ani a încercat să cumpere apartamentele dintr-un imobil monument istoric din municipiu, el inundând repetat câteva locuinţe şi ameninţând locatarii care nu doreau să vândă.

111 afișări
Imaginea articolului Timişoara: Un membru al familiei de romi Cârpaci, trimis în judecată pentru şantaj

Timişoara: Un membru al familiei de romi Cârpaci, trimis în judecată pentru şantaj (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Trifu Cârpaci, unul dintre membrii familiei de romi Cârpaci, din Timişoara, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara, pentru şantaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în anul 2002, Trifu Cârpaci a cumpărat un apartament într-un imobil monument istoric, din Timişoara, în care s-a mutat.

"Încă de la mutarea sa, inculpatul Cârpaci Trifu şi-a exprimat intenţia de a cumpăra toate apartamentele din acel imobil, astfel că i-a contactat pe ceilalţi locatari, cărora le-a solicitat să-i vândă apartamentele. Pe parcursul timpului, o parte dintre deţinătorii celorlalte apartamente din imobil au dat curs ofertelor, astfel că până în anul 2007 acesta a achiziţionat mai multe apartamente din acelaşi imobil", se arată în comunicat.

În imobil au mai rămas câteva apartamente care nu au fost achiziţionate de către Trifu Cârpaci, astfel că acesta i-a contactat pe proprietari şi le-a oferit preţuri sub valoarea pieţei. În urma refuzurilor repetate de a-i vinde, Cârpaci le-a adresat cuvinte jignitoare vecinilor săi, spunându-le că până la urmă îi va determina să vândă apartamentele, iar întregul imobil va fi al său, mai arată sursa citată.

"Pentru atingerea scopului urmărit, inculpatul Cârpaci Trifu a provocat în mai multe rânduri inundaţii în apartamentele proprietatea sa, cu consecinţa infiltrării apei şi provocării de degradări apartamentelor persoanelor vătămate, situate la etajele inferioare", se mai arată în comunicat.

Astfel, în august 2007, Cârpaci a provocat o inundaţie în unul din apartamentele sale, în urma căreia apartamentul vecin pe care a dorit să îl cumpere la un preţ subevaluat a fost grav avariat. Când vecinul său i-a reproşat paguba, Cârpaci a ameninţat că va continua să inunde apartamentul până când îl va putea cumpăra.

Acelaşi lucru s-a repetat şi în luna decembrie 2007.

În decembrie 2012, Trifu Cârpaci a provocat altă inundaţie, după acelaşi tipar, într-un alt apartament din acelaşi imobil.

Familia de romi Cârpaci, din Timişoara, este una dintre cele mai cunoscute din municipiu, ea având 144 de proprietăţi, din care majoritatea în centrul muncipiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici