Timpul de traversare a Dunării cu bacul s-a dublat, după ce un feribot s-a stricat: ”Suntem clienţi captivi, nu avem ce face” - FOTO

Timpul de traversare a Dunării cu bacul între Galaţi şi Tulcea s-a dublat, după ce unul dintre feriboturile care asigură legătura între cele două maluri ale Dunării a fost trimis la reparat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1144 afișări
Imaginea articolului Timpul de traversare a Dunării cu bacul s-a dublat, după ce un feribot s-a stricat: ”Suntem clienţi captivi, nu avem ce face” - FOTO

Timpul de traversare a Dunării cu bacul între Galaţi şi Tulcea s-a dublat

Unul dintre feriboturile care asigură legătura între cele două maluri ale fluviului Dunărea a fost trimis în şantier pentru reparaţii planificate. Deoarece au rămas cu un singur feribot de capacitate mare, reprezentanţii companiei care administrează activitatea au fost nevoiţi să schimbe programul de traversare a fluviului. În loc să treacă din jumătate în jumătate de oră, bacul pleacă în funcţie de numărul de solicitări.

La orele de vârf, se formează cozi lungi, iar şoferii sunt nevoiţi să aştepte zeci de minute până ajung pe malul opus.

”Este vorba despre o reparaţie planificată a bacului, nu s-a stricat, este o revizie pe care nu o mai puteam amâna. A început joi şi sperăm să se termine în două săptămâni. Până atunci am decis să renunţăm la programul obişnuit. Practic, bacul mare merge non stop, încărcăm şi plecăm”, a declarat, corespondentul MEDIAFAX, directorul societăţii Navrom Bac, Marilena Vasilache.

Cei mai afectaţi de problemele de la Punctul de trecere bac sunt şoferii de camioane. Ei sunt nevoiţi să treacă Dunărea zilnic şi pierd ore întregi pe mal, deoarece camioanele şi TIR-urile nu pot intra decât pe bacul mare. La Galaţi există şi un bac de capacitate mică, dar pe acesta nu pot intra decât persoane, motociclete şi autoturisme.

”Stăm de 20 de minute, dar cu siguranţă mai aşteptăm cel puţin o oră. Nu avem ce face, de câteva zile bacul este stricat şi stăm câte 3-4 ore pe zi pe mal. Timpul de traversare s-a dublat. Aşteptăm mult, mai ales dimineaţa şi după-amiază”, s-a plâns un tulcean care lucrează la o firmă din oraşul Galaţi.

În timp ce aşteptă la punctul de trecere bac, oamenii visează la ziua în care peste Dunăre va fi pod. Ei îşi pun speranţele în proiectul care prevede ridicarea până în 2023 a unui pod între Galaţi şi Brăila.

”Este aglomerat, dar nu avem alternativă. Ce putem face? Suntem clienţi captivi ai Navrom Bac, nu avem ce face. Aşteptăm podul cât mai repede, am înţeles că s-a aprobat, că s-a făcut licitaţie”, a spus un gălăţean aflat la volanul unei maşini.

Conducerea societăţii Navrom BAC spune că situaţia va reveni la normal în aproximativ două săptămâni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici