Toader - cererea de notar, dosar penal: E greu de crezut că eu voi sta în cabinet şi voi face acte notariale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii, că este greu de crezut că se va dedica profesiei de notar după ce-şi va termina mandatul de la Ministerul Justiţiei.

1645 afișări
Imaginea articolului Toader - cererea de notar, dosar penal: E greu de crezut că eu voi sta în cabinet şi voi face acte notariale

Toader - cererea de notar, dosar penal: E greu de crezut că eu voi sta în cabinet

“E greu de crezut că eu voi sta în cabinet şi voi face acte notariale. Eu sunt avocat suspendat pe durata cât sunt ministru, după aceea îmi voi relua activitatea de avocat, pe drept penal”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus, după ce a aflat că Parchetul General a deschis dosar penal in rem pentru că a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor, că a făcut această solicitare în baza legii şi că demersul său este „valorificarea unui drept fără marjă de apreciere”. „În domeniul Dreptului, cel mai dificil este să vorbeşti despre tine, că despre altul este uşor. Prin urmare, vă voi răspunde pe jumătate. Adevărat este că am făcut solicitare de a deveni notar public. În ce bază? În baza legii am făcut solicitarea, legea CCR, care spune că la încheierea mandatului pentru care a fost numit judecătorul se poate face notar fără examen. Solicitarea am făcut-o în baza legii 168, art 60. Am solicitat, în acelaşi timp, dobândirea calităţii de notar public şi suspendarea din funcţie pentru că altfel aş fi intrat în incompatibilitate”, a spus Tudorel Toader la Antena3.

Ministrul Justiţiei a mai spus că, de fapt, a valorificat un drept: „Este valorificarea unui drept fără nicio marjă de apreciere. Închei, lăsând pe ceilalţi să aprecieze”.

Procurorii Parchetului General au început urmărirea penală in rem în urma unui denunţ privind modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut să fie admis în Uniunea Notarilor. Denunţul vizează infracţiunile abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici