Toader, despre activitatea lui Lazăr de la Aiud: Cineva care vrea o funcţie de rang înalt nu se prezintă cu activităţi de debut

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, marţi, că ar fi existat considerente multiple pentru care în mapa profesională a lui Augustin Lazăr nu apărea activitatea de şef al comisiei pentru eliberări condiţionate de la Aiud, referindu-se la acuzaţiile care i se aduc procurorului general.

1258 afișări
Imaginea articolului Toader, despre activitatea lui Lazăr de la Aiud: Cineva care vrea o funcţie de rang înalt nu se prezintă cu activităţi de debut

Toader, despre activitatea lui Lazăr de la Aiud: Cineva care vrea o funcţie de rang înalt nu se prezintă cu activităţi de debut

"Nu, cred că nu apărea, din considerente multiple. Cineva care vrea să ocupe o funcţie de rang înalt nu se prezintă cu activităţile de debut în profesie. În al doilea rând, mă gândesc că acelaşi cineva nu-şi prezintă părţile mai puţin dorite", a declarat Tudorel Toader, potrivit Antena 3.

Asociaţia „21 Decembrie 1989” a cerut luni demisia procurorului general şi ca acesta să prezinte scuze public preşedintelui şi tuturor românilor după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora un procuror din Alba pe nume Augustin Lazăr ar fi refuzat să elibereze un disident anticomunist.

Reacţia Asociaţiei „21 Decembrie 1989” a venit după ce Lumea Justiţiei a publicat documente care ar arăta cum un procuror din judeţul Alba, pe numele său Augustin Lazăr, a refuzat în două rânduri să elibereze un disident anticomunist, acest lucru întâmplându-se în mijlocul anilor '80.

Potrivit sursei citate, numele procurorului din acest caz este identic cu cel al actualului procuror general al Romaniei, iar cazul se petrece la Penitenciarul Aiud din judeţul Alba, judeţ din care provine şi actualul procuror general. Jurnaliştii de la Lumea Justiţiei precizează că nu ştiu dacă procurorul din această cauză este unul şi acelaşi cu actualul procuror general, Augustin Lazăr.

Augustin Lazăr a precizat, luni, că nu poate confirma aspecte concrete referitoare la persoana despre care se face referire în spaţiul public.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a precizat că între 1985-1986 a fost procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia şi a îndeplinit, periodic, atribuţii privind Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care examina situaţia condamnaţilor ce îndeplineau fracţia de pedeapsă pentru liberare condiţionată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici