Toader, despre legile justiţiei: Săptămâna asta definitivăm proiectul; va fi discutat cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că săptămâna aceasta va definitiva proiectul privind legile justiţiei, afirmând că în cursul zilei va solicita o întrevedere pe această temă cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

120 afișări
Imaginea articolului Toader, despre legile justiţiei: Săptămâna asta definitivăm proiectul; va fi discutat cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans

Toader, despre legile justiţiei: Săptămâna asta definitivăm proiectul; va fi discutat cu Timmermans

„Prin urmare, săptămâna aceasta definitivăm proiectul de lege, aproape el este gata, dar vrem să-i mai facem o lectură, să vedem dacă am ţinut cont de multele propuneri venite de la CSM, de la asociaţiile profesionale, magistraţilor, judecători, procurori, de la societatea civilă. Mai facem o lectură şi trimitem solicitare de aviz la Comisia de la Veneţia”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Parlament.

Tudorel Toader a afirmat că în cursul zilei va face demersuri pentru a stabili o întrevedere cu Frans Timmermans.

„Probabil, în cursul zilei de astăzi voi face demersuri pentru a stabili exact momentul întrevederii cu prim-vicepreşedintele Comisiei, domnul Timermmans. Voi avea o discuţie aplicată cu dânsul pe fiecare soluţie, pe fiecare punct din proiectul de lege. Vorbim de un proiect de lege de modificare a legilor justiţiei, a celor trei legi. Am forma finală, solicit aviz de la Comisie pe procedura de numire a procurorilor de rang înalt, discut aplicat cu Timmermans, după care decidenţii vor decide. Ministrul Justiţiei este abilitat să facă acest proiect de lege şi l-a făcut, dar ministrul Justiţiei nu poate să decidă retragerea lui pentru că iese din competenţa ministrului. Decizia va fi la Guvern şi la Parlament”, a spus Tudorel Toader.

Tudore Toader a spus că decidenţii pot sa aleagă şi altă procedură. „Nu sunt eu decidentul, este foarte posibilă şi cealaltă procedură. Dai drumul la proiectul de lege, dai drumul la solicitarea de aviz la Comisia de la Veneţia, discuţi problemele din proiectul de lege în paralel, când vine avizul comisiei, funcţie de conţinutul avizului, te întorci la soluţia respectivă şi o adaptezi avizului comisiei”, a spus Toader.

Toader a mai spus că va respecta recomandările MCV.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că pachetul de legi ale justiţiei ar trebui trimis la Parlament astfel încât acesta să decidă, în urma dezbaterilor, care va fi forma lor finală. ”Eu cred, ca să nu ne mai chinuim, că ar trebui duse direct la Parlament care să facă consultări, comisii, cele două Camere...”, a spus premierul Tudose răspunzând unei întrebări privind traseul legislativ al legilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici