Toaletă veche de 2.700 de ani găsită în Ierusalim. „Numai oamenii foarte bogaţi îşi permiteau un astfel de lux”

  • O toaletă veche de 2700 de ani a fost descoperită într-o cabină, cu o fosă septică şi copaci parfumaţi în apropiere.
  • Anunţul a fost făcut de Autoritatea Antichităţilor din Israel (IAA), care va prezenta publicului, miercuri, rara descoperire.
  • Toaleta a ieşită la lumină în urmă cu doi ani, scoasă la iveală de arheologii israelieni.
1818 afișări
Imaginea articolului Toaletă veche de 2.700 de ani găsită în Ierusalim. „Numai oamenii foarte bogaţi îşi permiteau un astfel de lux”

O toaletă de 2.700 de ani a fost descoperită de arheologii israelieni la Ierusalim. A fost amplasată în interiorul unei cabine care făcea parte dintr-o clădire luxoasă ridicată în perioada târzie a regilor Iudeii, pe o înălţime de la care putea fi admirată vederea Muntelui Templului.

Toaleta avea o gaură în centru, iar în imediata sa vecinătate era o grădină cu pomi fructiferi şi plante acvatice. O fosă septică adâncă a fost găsită la un nivel sub care conţinea cioburi de ceramică şi oase de animale.

Solul va fi analizat în speranţa de a obţine informaţii suplimentare despre dieta vremii sau despre orice boli. Descoperirea a stârnit emoţie: „O cabină cu toaletă privată - a remarcat directorul săpăturilor, Yaakov Billig - era foarte rară în antichitate. Până acum am găsit doar câteva. Numai oamenii foarte bogaţi îşi permiteau un astfel de lux”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici