Toată conducerea Poliţiei municipiului Buzău şi-a dat demisia invocând motive personale

Toţi ofiţerii cu funcţii de conducere de la vârful Poliţiei municipiului Buzău şi-au dat, marţi, demisiile din funcţii invocând motive personale, surse neoficiale precizând însă că celor cinci ofiţeri li s-ar fi sugerat să renunţe la posturi din cauza activităţii slabe şi a managementului defectuos.

2073 afișări
Imaginea articolului Toată conducerea Poliţiei municipiului Buzău şi-a dat demisia invocând motive personale

Toată conducerea Poliţiei municipiului Buzău şi-a dat demisia invocând motive personale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat remis, marţi seară, de Compartimentul de Relaţii cu Presa din cadrul IPJ Buzău, toată conducerea Poliţiei municipiului Buzău şi-a înaintat demisia, fiind vorba despre cinci ofiţeri care au solicitat eliberarea din funcţiile deţinute.

Conform comunicatului, este vorba despre şeful Poliţiei municipiului Buzău, comisar şef Relu Ionescu, adjuncţii săi, subcomisarul Cristinel Stanciu şi comisarul şef Ioar Irimia, şeful Biroului Rutier, comisarul şef Marian Şerbulea, şi şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului, comisar şef Marian Cristian.

Potrivit documentului citat, cei cinci ofiţeri au fost puşi la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, urmând a îndeplini sarcini şi atribuţii stabilite prin dispoziţia şefului inspectoratului, Ion Marin.

Surse neoficiale citate au precizat că de fapt celor cinci ofiţeri de la comanda Poliţiei municipiului Buzău li s-ar fi sugerat, în urma bilanţului activităţilor desfăşurate în anul 2011, să-şi înainteze demisiile din funcţii, pe de o parte ca urmare a rezultatelor slabe obţinute în decursul anului 2011 de Poliţia municipiului Buzău, iar pe de altă parte din cauza unor carenţe în exercitarea actului managerial a celor cinci şefi de poliţie.

Potrivit surselor citate, un alt motiv care ar fi putut contribui la valul de demisii ar fi fost sinuciderea, anul trecut, a ofiţerului Florin Cojocaru, chiar în sediul Poliţiei municipiului Buzău. La scurt timp de la momentul la care Cojocaru s-a împuşcat cu pistolul din dotare, rudele poliţistului au declarat că şefii bărbatului, între care doi sunt dintre cei care şi-au dat demisia marţi, i-ar fi spus poliţistului cum să soluţioneze anumite dosare, fără să ţină cont de lege, ci doar în funcţie de anumite interese.

În locul celor demisionari, conducerea IPJ Buzău a nominalizat alţi ofiţeri care să preia sarcinile şi atribuţiile funcţiilor de conducere rămase vacante. Este vorba despre comisar de poliţie Ivan Marius, pentru funcţia de şef al Poliţiei municipiului Buzău; comisar de poliţie Chiriac Ionel, pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău, comisar de poliţie Crucianu Felix, pentru funcţia de adjunct al şefului Poliţiei municipiului Buzău; comisar de poliţie Jipa Ovidiu, pentru funcţia de şef al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei municipiului Buzău şi inspector principal de poliţie Colăcel Gheorghe, pentru funcţia de şef al Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici