Toate lucrările din Capitală, realizate din fonduri europene, au termenul de finalizare depăşit. Pasajul Sudului, termen prelungit pentru 31 decembrie 2018

Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 iunie, anunţă, duminică, Primăria Capitalei.

2759 afișări
Imaginea articolului Toate lucrările din Capitală, realizate din fonduri europene, au termenul de finalizare depăşit. Pasajul Sudului, termen prelungit pentru 31 decembrie 2018

Termenul de finalizare a lucrărilor din Capitală, realizate din fonduri europene, prelungit (Imagine Toni Salabasev / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat, "Guvernul a prelungit termenul de finalizare a lucrărilor la toate obiectivele din Capitală realizate cu fonduri europene, care ar fi trebuit să fie terminate la data de 30 iunie"

Edilul şef a explicat "că aceasta prelungire a fost necesară pentru că lucrările nu s-au finalizat în termenul prevăzut şi, din acest motiv, a fost nevoie să fie semnate o serie de acte adiţionale, pentru care fosta administraţie nu a iniţiat discuţii", se mai spune în comunicat.

Potrivit reprezentaţilor primăriei, "noul termen este acoperitor şi nu vor mai exista alte prelungiri, cel puţin în cazul Arcului de Triumf".

Totodată, "Gabriela Firea a mai declarat ca în cursul acestei săptămâni va avea loc o sedinţă de lucru în care se vor analiza toate obiectivele de investiţii care au termenul de finalizare depăşit, astfel încât actele adiţionale necesare, precum şi sumele ce trebuie aprobate să fie deblocate, iar lucrarile să poată avansa într-un ritm mai accelerat".

În acest moment, proiectul de consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007-2013, axa prioritată 5, este realizat în procent de 90%. Proiectul a fost prelungit până la 30.10.2016 pentru realizarea obiectivelor.

"Lucrările la reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, finanţat prin POR 2007-2013, axa prioritară 3, au fost recepţionate, iar proiectul a fost prelungit până la 1.11.2016 în vederea indeplinirii tuturor obiectivelor şi indicatorilor proiectului. ASSMB realizează toate activităţile pentru asigurarea functionalităţii proiectului (lucrări pentru realizare racorduri/branşamente pentru energie electrică, amenajări exterioare, obţinerea autorizaţiei de funcţionare şi ISU pentru ambulatoriu)", mai informează Primăria.

În ceea ce priveşte proiectul "amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacenta lor)", finanţat de asemenea prin POR 2007-2013, axa prioritara 5, este realizat în proporţie de 50%," fiind prelungit până la data de 31.12.2017, în vederea îndeplinirii indicatorilor proiectului şi asigurarea funcţionalităţii acestuia".

Lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere - Piaţa Sudului, finanţate prin POR 2007-2013, axa prioritara 2, sunt realizate în prezent în procent de 53,63%, proiectul fiind prelungit până la data de 31.12.2018.

"În ceea ce priveşte consolidarea, restaurarea şi conservarea observatorului Astronomic Vasile Urseanu, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritara 5: stadiul fizic al lucrărilor 85%, iar proiectul a fost prelungit până la data de 30.09.2016", se mai spune în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici