Toate porturile din judeţul Constanţa, cu excepţia portului Midia, au fost redeschise

Porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia au fost redeschise, sâmbătă seară, după ce, în cursul dimineţii, fuseseră închise din cauza vântului puternic, care sufla cu viteze de 70 - 80 km/h, singurul port închis în continuare fiind portul Midia.

161 afișări
Imaginea articolului Toate porturile din judeţul Constanţa, cu excepţia portului Midia, au fost redeschise

Toate porturile din judeţul Constanţa, cu excepţia portului Midia, au fost redeschise (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia au fost redeschise, sâmbătă seară, după ce vântul a mai scăzut în intensitate.

Sursa citată precizează că rămâne în continuare închis portul Midia din cauza vântului puternic.

De asemenea, a fost redeschis traficul şi pe Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Manevrele navelor au fost suspendate, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în toate porturile constănţene, din cauza vântului puternic, ce sufla la rafală cu viteze de 70 - 80 km/h. Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile fuseseră sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia şi Constanţa Sud - fluvial, deoarece vântul sufla cu viteze de 60 - 70 km/h la ţărm, iar în larg atingea şi depăşi 80 km/h. Activitatea a fost apoi oprită şi în porturile Constanţa Nord şi Midia.

Tot din cauza vântului puternic, fusese restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici