DOCUMENT  Este oficial. Toate unităţile de învăţământ îşi suspendă activitatea. Masca este obligatorie în spaţiile publice. Ce decizii finale a luat Comitetul Municipal

  • Comitetul municipal de urgenţă a prezentat luni principalele decizii
  • Şcolile, grădiniţele, creşele şi universităţile se închid de marţi
  • Masca devine obligatorie în toate spaţiile publice
  • UPDATE ORA 21.40 Rectificare: Scenariul 3 se aplică preşcolarilor şi elevilor
59635 afișări
Imaginea articolului Este oficial. Toate unităţile de învăţământ îşi suspendă activitatea. Masca este obligatorie în spaţiile publice. Ce decizii finale a luat Comitetul Municipal

Capitala intră în scenariul roşu. Ce decizii finale au luat Comitetul Municipal

UPDATE ORA 21.40 Rectificare

  • Se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ - scenariul 3 se aplică preşcolarilor şi elevilor.

Activitatea în creşe şi after-school-uri este permisă în continuare, a precizat luni seara Prefectura Capitalei, care anunţase anterior că activităţile şcolare faţă în faţă sunt suspendate după ce Bucureştiul a depăşit rata de incidenţă de 3 la mia de locuitori.

„Menţionăm că activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale”, a precizat luni seara Prefectura Capitalei într-un comunicat remis presei.

De asemenea, Prefectura Capitalei anunţă că desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară.

Deciziile Comitetului Municipal

  • Şcolile, grădiniţele, creşele şi universităţile se închid de marţi
  • Masca este obligatorie în toate spaţiile publice, inclusiv pentru copiii care au vârsta de 5 ani
  • Evenimentele în spaţii închise sunt interzise
  • Cinematografele şi sălile de spectacol vor fi închise începând cu 20 octombrie

Toată măsurile intră în vigoare marţi, 20 octombrie, ora 00:00. 

Coronavirus 19 octombrie. Rata de infectare a crescut în Bucureşti la 3,19. Alba este aproape de scenariul roşu. Cele două judeţe cu ZERO noi cazuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici