Tokes a arborat drapelul românesc revoluţionar în balconul biroului său din Oradea

Europarlamentarul Laszlo Tokes a arborat, sâmbătă, în balconul biroului său din Oradea, cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din 1989, drapelul românesc revoluţionar, alături de steagul Ţinutului Secuiesc, de cel al UE şi al Revoluţiei maghiare din 1956.

134 afișări
Imaginea articolului Tokes a arborat drapelul românesc revoluţionar în balconul biroului său din Oradea

Tokes a arborat drapelul românesc revoluţionar în balconul biroului său din Oradea (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Laszlo Tokes a declarat, sâmbătă seară, în prezenţa a circa 40 de simpatizanţi ai PPMT, că a arborat drapelul românesc revoluţionar, ”decupat de simbolul comunismului”, în semn al libertăţii româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Ridicăm steagul românesc decupat de simbolul comunismului, în chiar semn al libertăţii româneşti şi al biruinţei noastre de acum 25 de ani împotriva dictaturii ceauşiste şi naţional-comuniste”, a spus Tokes.

El a amintit că, în primăvară, a arborat în balconul biroului său din Oradea steagul secuiesc, ”simbol al autonomiei Ţinutului Secuiesc şi al solidarităţii tuturor ungurilor faţă de secuime”, în septembrie, pe cel al Uniunii Europene, ”simbol al solidarităţii şi armoniei dintre popoarele Europei, al respectării drepturilor omului şi drepturilor minorităţilor”, iar în octombrie, steagul Revoluţiei maghiare din 1956, ”simbol al luptei împotriva comunismului şi al libertăţii maghiare de pretutindeni”, şi a afirmat că ordinea acestora relevă ”ordinea de valori”.

”Aceste steaguri împreună exprimă în mod complementar ordinea de valori ale noastre şi sunt convins că nu numai ale ungurilor din România, dar şi ale românilor şi ale tuturor popoarelor Europei”, a spus europarlamentarul.

De asemenea, Tokes a afirmat, răspunzând unei întrebări, că aceste steaguri vor rămâne arborate în balconul biroului său ”atât timp cât vor îngădui organele oficiale”, adăugând: ”Iarăşi am primit un mesaj neprietenos din partea domnului prefect (n.r. - Claudiu Pop, prefectul judeţului Bihor), pentru care prin interzicerea steagului libertăţii româneşti exprimă sentimentul defăimător şi negativ faţă de idealurile luptei noastre din urmă cu 25 de ani”.

În acest context, Tokes a amintit o declaraţie a prefectului judeţului Bihor, care, la începutul acestei săptămâni, i-a cerut eurodeputatului, prin intermediul presei orădene, să arboreze steagul României aşa cum prevede legea, nu ”cu o gaură în mijloc”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici