Tonino, învăţător în Napoli, predă copiilor de sub balcoane, pentru că şcolile s-au închis

  • Învăţătorul a decis să nu oprească predarea iar învăţământul online nu era la îndemâna tuturor.
  • O ordonanţă regională a închis şcolile în campania de aproape o săptămână.
  • Lui Tonino i s-au alăturat şi alţi profesori, care predau muzica pe străzile oraşului Napoli.
594 afișări
Imaginea articolului Tonino, învăţător în Napoli, predă copiilor de sub balcoane, pentru că şcolile s-au închis

Tonino, învăţător în Napoli, predă copiilor de sub balcoane, pentru că şcolile s-au închis

Creativitatea celor din Napoli nu se dezminte nici în pandemie. Învăţătorul Tonino Stornaiuolo, impresionat de lacrimile elevilor după închiderea şcolilor, continuă zilnic să predea, dar în stradă sau sub balcoane, scrie publicaţia online FanPage.it.

El îi contactează pe părinţi şi strânge copiii în faţa caselor, în mici grupuri. Intenţia lui Tonino nu este aceea de a-i încărca cu materia ciclului primar, ci de a-i ajuta pe copii să depăşească momentul prin lecturi şi teatru. Evident că reprezentaţiile sale devin un deliciu pentru toţi trecătorii.

Prima lecţie în stradă a fost chiar povestea Pulcinellei, un personaj mascat, inventat la Napoli. Fascinaţi de idee, colegii lui Tonino au cântat pentru copii chiar la interfonul acestora.

Tonino Stornaiuolo, învăţător în Napoli: Nu pot să predau în clasă, elevii nu pot să vină la mine, atunci merg eu la ei. Aşa că am început să dau turul cartierelor unde locuiesc copiii din clasele la care predau, sub balcoanele copiilor care nu puteau să coboare, în piaţă, în grădini şi în parcuri păstrând distanţa şi cu măşti. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici