Topul ţărilor cu cei mai mulţi turişti pe cap de locuitor. Ocupanta surprinzătoare a primului loc

Andorra, Monaco şi Bahrain se numără printre ţările cu cel mai mare număr de turişti pe cap de locuitor, potrivit unei analize realizate de Priceonomics pe baza datelor furnizate de Banca Mondială.

3705 afișări
Imaginea articolului Topul ţărilor cu cei mai mulţi turişti pe cap de locuitor. Ocupanta surprinzătoare a primului loc

Foto: Pixabay

Raportul are în vedere numărul anual de turişti străini raportat la populaţia unei ţări, potrivit The Telegraph.

Astfel, potrivit analizei, Bangladesh este ţara care înregistrează cel mai mic număr de turişti străini raportat la populaţia sa. Cu peste 160 de milioane de cetăţeni, ţara sud-asiatică - cu plaje şi peisaje superbe şi cu posibilităţi de a face safari - a fost vizitată de doar 125.000 de turişti în 2014, cel mai recent an pentru care Banca Mondială a putut obţine date în acest sens. Printre motivele pentru care turiştii evită această ţară se numără inundaţiile şi sărăcia extremă, dar şi chestiunile legate de securitate.

Prin comparaţie, Marea Britanie, care are circa 66 de milioane de locuitori, a primit anul trecut 37,7 milioane de turişti.

Un număr mic de turişti au înregistrat şi Burkina Faso, Ciad, Niger, Mali şi Venezuela.

Există, totuşi, unele ţări subevaluate, care merită explorate

India (1 turist la 169 de locuitori)

Cu 36 de situri înscrise în patrimoniul mondial UNESCO, India este "cea mai colorată, haotică, spirituală şi plină de viaţă ţară din lume", potrivit autorilor studiului, şi, totuşi, înregistrează anual doar 15 milioane de vizitatori.

Etiopia (1 turist la 126 de locuitori)

Situată în estul Africii, Etiopia găzduieşte peisaje de o frumuseţe rară - Parcul Naţional Simien este inclus în patrimoniul UNESCO -, lacuri saline, precum şi specii pe cale de dispariţie, precum lupul etiopian. Iar în Valea Omo locuiesc unele dintre cele mai vechi triburi din Africa.

Madagascar (1 turist la 106 locuitori)

A patra cea mai mare insulă din lume, este celebră pentru peisajele sale şi face parte dintre cele 17 ţări din lume considerate "megadiverse".

Sudan (1 turist la 58 de locuitori)

Această ţară africană găzduieşte mai multe piramide decât Egiptul.

Şi, totuşi, ce caută turiştii?

Potrivit acestui studiu, Andorra: această ţară înregistrează cel mai mare număr de turişti pe cap de locuitor, 1 la 32,4.

Topul 5 este completat, în ordine, de Aruba, Monaco, Bahrain şi Palau.

Deşi Vaticanul, cu o populaţie de 1.000 de persoane, este vizitat anual de 5,5 milioane de persoane (5.500 de turişti pe cap de locuitor), acesta nu a fost inclus în datele furnizate de Banca Mondială.

În ceea ce priveşte oraşele, un raport recent al World Tourism and Travel Council a subliniat nivelul la care unele metropole depind de turişti.

Cancún se bazează pe turism pentru a genera 49,6% din produsul intern brut, urmat de Marrakesh (30,2%) şi Macau (29,3%).

În topul 10 au mai fost incluse Orlando, Veneţia, Dubrovnik, Antalya, Las Vegas, Dubai şi Bangkok.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici