"Toţi bucureştenii" testaţi vor fi de fapt 10.000. Streinu-Cercel: "Vom face tratamente la domiciliu // Sectorul 2 are cei mai mulţi îmbolnăviţi"

  • Adrian Streinu-Cercel a anunţat testarea unui eşantion de peste 10.0000 de persoane din Bucureşti pentru infecţia cu coronavirus
  • Managerul de la Balş a anunţat că are deja acceptul ministrului interimar al sănătăţii, Nelu Tătaru
  • Echipa de epidemiologi nu va intra în apartamentele oamenilor, aceştia vor coborî în faţa blocului
6639 afișări
Imaginea articolului "Toţi bucureştenii" testaţi vor fi de fapt 10.000. Streinu-Cercel: "Vom face tratamente la domiciliu // Sectorul 2 are cei mai mulţi îmbolnăviţi"

"Toţi bucureştenii" testaţi vor fi de fapt 10.000. Streinu-Cercel: "Vom face tratamente la domiciliu // Sectorul 2 are cei mai mulţi îmbolnăviţi"

Doctorul Adrian Streinu Cercel, manager al Institutului Matei Balş din Capitală, a declarat la întâlnirea pe care a avut-o la primăria Capitalei că este nevoie de testarea a 10.514 de persoane din Bucureşti, ca măsură de prevenţie a răspândirii infecţilor cu COVID-19.
 
"Vorbim de un eşantion de 10.514, alocat la două milioane de locuitori ai Bucureştiului. Avem 188 de persoane pozitive. Datele sunt într-o dinamică alertă şi, probabil, mâine vorbim despre altceva. Vom aplica două tipuri de teste: unul rapid pentru a vedea câte persoane au trecut prin infecţie, şi încă un test, care să ne spună prezenţa virusului în circulaţie. Nu vom mai duce persoanele la spital, ci le vom trata la domiciliu", a declarat Streinu-Cercel.
 
"Sectorul 2 are cele mai multe cazuri, în momentul de faţă. Încărcătură de oameni din blocuri este mare. Nu se pune problema să venim în casa oamenilor. Preşedintele blocului va chema locatarii în faţa blocului. Testul se face în stradă, în afara blocului. Timpul de reacţie pentru test este de 15 minute, aşa că în 30 minute puteţi avea rezultatul prin SMS", a adăugat Streinu-Cercel.
 
Streinu-Cercel a declarat că este un proiect care trebuie susţinut de toată lumea pentru că dă imaginea clară a modului cum se mişcă virsul în populaţie. „Am discutat aseară şi astăzi, după ce domnia sa depune jurământul vom avea o întâlnire. Am vorbit cu dl Tătaru şi am reconfirmat acest proiect”, a spus Streinu-Cercel. 
 
"Încă vorbim de transmitere local-comunitară. Peste o săptămână vom avea transmitere comunitară şi lucrurile se vor schimba radical", a avertizat managerul Institutului "Matei Balş". Totodată, managerul de la Balş a dat asigurări că vor fi testaţi şi personalul medical şi pacienţii din spitale. 
 
Totodată, specialistul a spus că toată lumea care locuieşte la adresele vizate de eşantion va fi testată, inclusiv flotanţii.
 
Medicul Streinu-Cercel a mai transmis că primăriile trebuie spele străzile continuu pentru că acolo unde este curăţenie nu este virus.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici