Toţi elevii din oraşul Pecica au lipsit vineri de la şcoală pentru a participa la un marş pe DN7 - FOTO

Elevii din oraşul arădean Pecica au lipsit vineri de la şcoală, pentru a putea participa la un marş pe străzi şi pe marginea DN7, organizat de poliţişti în cadrul acţiunii "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, copiii urmând să recupereze săptămâna viitoare cursurile pierdute.

302 afișări
Imaginea articolului Toţi elevii din oraşul Pecica au lipsit vineri de la şcoală pentru a participa la un marş pe DN7 - FOTO

Toţi elevii din oraşul Pecica au lipsit vineri de la şcoală pentru a participa la un marş pe DN7 (Imagine: Marian Buga / Mediafax Foto)

Copiii de la liceul şi şcoala gimnazială din Pecica au avut liber, vineri, pentru a putea participa la o acţiune organizată împreună cu poliţiştii şi destinată informării şoferilor despre riscurile la care se supun în trafic dacă nu circulă regulamentar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 1.000 de elevi dintre cei 1.400 din oraşul Pecica au participat la un marş prin localitate şi pe marginea DN7, timp de două ore, având în mâini bannere şi pancarte cu mesaje pentru şoferi.

Textele îi îndemnau pe cei aflaţi la volan să fie prudenţi, dar şi să ţină cont de pietoni sau biciclişti.

Elevii au mai afişat mesaje împotriva consumului de droguri, alcool şi ţigări sau împotriva violenţei, acţiunea având loc în cadrul manifestării ”Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, organizată de Poliţie.

DN 7 a fost blocat în Pecica aproximativ 15 minute de către poliţişti, pentru a atrage atenţia şoferilor asupra acţiunii.

Elevii din Pecica au avut cursurile suspendate, vineri, iar reprezentanţii celor două şcoli au declarat corespondentului MEDIAFAX că orele pierdute vor fi recuperate săptămâna viitoare, precizând că Inspectoratul Şcolar şi-a dat acordul pentru ca elevii să lipsească de la şcoală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici