Totul despre sex, de la elev la elev. O adolescentă predă educaţie sexuală colegilor mai mici

  • În lipsa profesorilor de educaţie sexuală, adolescenţii predau lecţii pe un teren virgin
  • Băieţi şi fete ţin cursuri de educaţia sexuală în şcoli generale şi licee
  • Maria este elevă în clasa a XI-a şi de doi ani îi învaţă pe alţi adolescenţi să îşi descopere corpul şi tainele amorului.
5159 afișări
Imaginea articolului Totul despre sex, de la elev la elev. O adolescentă predă educaţie sexuală colegilor mai mici

Totul despre sex de la elev, la elev. O adolescentă predă educaţie sexuală colegilor mai mici

Maria are 17 ani şi de mai bine de doi ani merge la colegii ei mai mici din gimnazială şi de la liceu să ţină cursuri despre educaţia sexuală. A ajuns să vorbească fără să roşească despre sexualitate după ce a făcut mai multe cursuri. Acum, adolescenţii învaţă de la ea că „lecţiile despre sex” de pe internet nu au nicio legătură cu viaţa adevărată. Elevii au ajuns profesori de nevoie. În 30 de ani de democraţie, subiectul a fost ocolit de autorităţi. În 2004 s-a introdus, printre materiile de la clasă, opţionalul Educaţie pentru Sănătate, dar elevii aveau nevoie de altceva.

Maria Bratcovici - voluntar:  Sunt destul de receptivi pentru că având aceeaşi vârstă, e mult mai diferit, se simt mult mai liberi să întrebe lucruri pe care cred că dacă nu am fi fost noi, nu le-ar fi întrebat. Pentru ca este un challenge să stai în faţa unor copiii de aceeaşi vârsta să le vorbesti.

Adina Manea, reprezentant Fundaţia Tineri pentru Tineri:  Aceşti adolescenţi  şi tineri au nevoie de cineva de încredere cu care să vorbească cam în acelaşi fel, cu interese comune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici