Tradiţionala vânătoare de la Balc a început. Printre invitaţi, prinţul Dimitrie Sturdza

Tradiţionala vânătoare de la Balc a început, sâmbătă dimineaţă, printre invitaţii organizatorului, omul de afaceri Ion Ţiriac, aflându-se şi prinţul Dimitrie Sturdza, care a spus că participanţii la eveniment sunt "oameni foarte bine văzuţi în toată Europa".

315 afișări
Imaginea articolului Tradiţionala vânătoare de la Balc a început. Printre invitaţi, prinţul Dimitrie Sturdza

Tradiţionala vânătoare de la Balc a început. Printre invitaţi, prinţul Dimitrie Sturdza (Imagine: Florin Ciucas/Arhiva Mediafax Foto)

Gonacii, aproximativ 150, şi câteva zeci de de vânători din rândul localnicilor au început să sosească la Balc în jurul orei 7.00, cu trei tractoare şi cu mai multe autovehicule.

Gonacii şi vânătorii s-au adunat apoi la o cabană aflată la intrarea pe fondul de vânătoare, unde li s-a făcut instructajul şi li s-au împărţit veste reflectorizante. Potrivit unor surse, anul acesta un gonaci va primi pentru o zi de vânătoare 50 de lei, un vânător - 75 de lei, iar cei care transportă cu maşinile mistreţii - 130 de lei.

După ora 8.00, au sosit la Balc şi aproximativ zece maşini cu numere de Bucureşti, dar şi din străinătate, care i-au adus pe invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac.

Printre aceştia s-a aflat şi prinţul Dimitrie Sturdza, acesta fiind singurul care a stat de vorbă cu jurnaliştii aflaţi la intrarea pe domeniul de vânătoare.

"Invitaţii sunt oameni foarte bine văzuţi în toată Europa, care sunt aici şi au venit să se întâlnească. Domnul Ţiriac face un PR foarte bun prin organizarea acestui eveniment", a declarat prinţul.

Invitaţii la partida de vânătoare care se va încheia duminică au sosit la Balc vineri seară, când au participat la o masă tradiţional românească, în timpul căreia Gheorghe Zamfir a susţinut un recital.

La vânătoarea de la Balc participă şi omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care a spus că invitaţii la partida din acest an sunt cei de anul trecut. "Nu este niciunul în plus, niciunul în minus", a precizat Elan Schwartzenberg.

Printre invitaţii de anul trecut de la Balc s-au aflat George Marsan, primarul oraşului Monte Carlo, Erich Hampel, manager Unicredit Bank Austria, Alfred Baumhauer, fabricant Cartier, Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler, Franz Rauch, cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa, Rudolf Streicher, politician austriac, fost ministru în mai multe guverne, Inigo Herrera, fost memru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Vânătoarea a început în jurul orei 9.00 la Balc, unde ninge şi s-a depus zăpada.

În mod tradiţional, vânătoarea de la Balc se desfăşoară la sfârşitul celei de-a treia săptămâni a lunii ianuarie.

Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute din 2005, când au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase.

Participanţii la partidele de vânătoare organizate de Ion Ţiriac în ultimii cinci ani la Balc au fost persoane influente din lumea afacerilor şi a politicii, între care Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler, Franz Rauch (cel mai mare producător de sucuri naturale din Europa), Rudolf Streicher (politician austriac, fost ministru în mai multe guverne), foştii tenismani Boris Becker şi Goran Ivanisevici. Printre oaspeţii români s-au numărat, de-a lungul anilor, şi foştii premieri Petre Roman şi Adrian Năstase, dar şi prinţul Dimitrie Sturdza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici