Trafic aglomerat în Capitală. 11 accidente rutiere în ultimele ore. Brigada Rutieră anunţă restricţii de circulaţie în mai multe zone

11 accidente rutiere au fost înregistrate pe raza Capitalei în ultimele 24 de ore, informează Brigada Rutieră. Ca urmare a unor lucrări la infrastructura rutieră, miercuri, Brigada Rutieră din cadrul poliţiei Capitalei a instituit restricţii de circulaţie în mai multe zone.

1630 afișări
Imaginea articolului Trafic aglomerat în Capitală. 11 accidente rutiere în ultimele ore. Brigada Rutieră anunţă restricţii de circulaţie în mai multe zone

Traficul rutier a fost deviat sau restricţionat parţial pe Şos. Pantelimon - Cora, Şos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar, Drumul Taberei – Str. Braşov, Drumul Taberei – Str. Sibiu, Drumul Taberei – Str. Romancierilor şi Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu şi Str. Lânăriei. Totodată, poliţişti rutieri au restricţionat circulaţia şi pe Spl.Independenţei unde au fost instalate mai multe puncte de lucru şi pe arterele Sos. Virtuţii – zona Lukoil, Splaiul Unirii – Şos. Mihai Bravu, Statuie Kogălniceanu (bretea), Şos. Petricani intersecţie cu Str. Fabrica de Glucoza, Calea Văcăreşti nr. 356-358, banda I de circulaţie – doar pe timpul nopţii, în weekenduri şi în timpul vacanţei şi pe Str. Dezrobirii, sensul de mers dinspre Str. Roşia Montană către Bd. Uverturii.

Şoferii vor trebui să evite şi zona străzilor Gheorghe Manu, Fabrica de Glucoză, unde au loc lucrări de supralărgire.

"În condiţiile avertizărilor meteorologice emise de ANM, Cod Galben, se aşteaptă în cursul zilei de azi, în Bucureşti, intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă.
Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna in condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare", informează Brigada Rutieră.

Totodată, poliţiştii rutieri amintesc faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici