Trafic aglomerat la ieşirile din Capitală. Poliţia recomandă trasee alternative pentru turişti

Traficul rutier pe arterele care duc spre ieşirile din Capitală este aglomerat, după ce foarte mulţi bucureşteni au început să părăsească oraşul începând cu ora 14.00, poliţiştii rutieri recoamndând o serie de trasee alternative pentru principalele destinaţii turistice, informează Brigada Rutieră.

392 afișări
Imaginea articolului Trafic aglomerat la ieşirile din Capitală. Poliţia recomandă trasee alternative pentru turişti

Trafic aglomerat la ieşirile din Capitală. Poliţia recomandă trasee alternative pentru turişti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, se circulă greu pe bulevardul Iuliu Maniu, în Pasajul Lujerului, la intersectia dintre bulevardul Constructorilor cu şoseaua Virtuţii şi la podul Grozavesti, pe DN 1, (zona pasajului rutier Băneasa, ambele sensuri), în zona Pasajului Bucur Obor, dar şi pe şoseaua Ştefan cel Mare, şoseaua Colentina şi şoseaua Mihai Bravu.

În acelaşi timp, se circulă îngreunat şi pe şoseaua Chitila, bulevardul Bucureştii Noi, în Piaţa Chibrit, pe Calea Griviţei, în zona Răzoare, pe Calea 13 Septembrie, bulevardul Ghencea, Drumul Sării, bulevardul Unirii şi pe Splaiul Independenţei şi din Piaţa Victoriei către bulevardul Lascar Catargiu , bulevardul Magheru, în Piaţa Universităţii, pe Calea Victoriei şi pe bulevardul Corneliu Coposu.

"Această creştere, completată şi de indisciplina unor conducători de autovehicule, duce în unele situaţii la blocarea temporară a intersecţiilor", se arată într-un comunicat emis de Brigada Rutieră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău, pentru fluidizarea traficului au fost mobilizaţi aproximativ o sută de poliţişti rutieri.

Pe de altă parte, conform Centrului Infotrafic, din cadrul Poliţiei Române, la nivel naţional nu sunt semnalate probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe niciuna dintre arterele importante din ţară, însă este posibil ca, în a doua parte a zilei, valorile de trafic să crească. Este vorba, în special de traseele DN7 Bucureşti -Nădlac, la ieşirea spre Ungaria, DN5 Bucureşti - Giurgiu, la ieşirea spre Bulgaria, DN6 Bucureşti -Timişoara, Autostrada Bucureşti-Piteşti, DN2 Bucureşti - Suceava şi DN1 Bucureşti - Braşov, în special pe tronsonul Comarnic - Predeal.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii rutieri recomandă mai multe trasee ocolitoare.

Traseul recomandat spre Braşov este: DN1A Ploieşti - Vălenii de Munte - Cheia - Săcele; iar pentru Sinaia: DN7 Bucureşti - Bâldana, DN 71 Bâldana - Târgovişte - Fieni - Sinaia.

Cei care doresc să ajungă cu maşina în zona Bran - Moeciu pot folosi A1 Bucureşti - Piteşti şi DN73 Piteşti - Braşov sau DN7 Bucureşti - Bâldana, DN71 Bâldana - Târgovişte şi DN72A Târgovişte - Valea Mare - Pravăţ şi DN73 Valea Mare - Pravăţ - Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici