Trafic crescut la ieşirea din ţară. Măsuri de fluidizare la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră se aşteaptă la o creştere a traficului odată cu terminarea vacanţei de iarnă şi anunţă că au luat măsuri pentru fluidizare la graniţa cu Ungaria.

140 afișări
Imaginea articolului Trafic crescut la ieşirea din ţară. Măsuri de fluidizare la graniţa cu Ungaria

Trafic crescut la ieşirea din ţară. Măsuri de fluidizare la graniţa cu Ungaria

La nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au fost luate măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră.

Poliţia de frontieră preciează că este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele mobile folosite pentru verificarea documentelor.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, a transmis Poliţia de frontieră.

În perioada 16 decembrie 2022 - 05 ianuarie 2023, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4 milioane de persoane, din care 2,15 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,8 milioane pe sensul de ieşire din ţară, precum şi aproximativ un milion de mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o creştere cu 75% a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 1,4 milioane persoane, dar si prin cele aeroportuare - 1,2 milioane persoane.

Poliţiştii recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la graniţa româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier:

-pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac - Nagylak, P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya, P.T.F. Vărşand - Gyula
-pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek, P.T.F. Borş - Artand, P.T.F. Borş II - Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, P.T.F. Sacuieni;
-pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.
-pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici