Trafic îngreunat pe autostrada Bucureşti - Ploieşti din cauza vântului puternic

Centrul Infotrafic anunţă că pe autostrada Bucureşti – Ploieşti traficul rutier este îngreunat din cauza vântului puternic şi a lapoviţei care a redus vizibilitatea sub 100 de metri.

186 afișări
Imaginea articolului Trafic îngreunat pe autostrada Bucureşti - Ploieşti din cauza vântului puternic

Trafic îngreunat pe autostrada Bucureşti - Ploieşti din cauza vântului puternic (Imagine: Razvan Lupica/ Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Infotrafic, se circulă îngreunat şi în judeţul Giurgiu, pe DN6 Ghimpaţi – Mihăileşti, din cauza ploii şi a vântului puternic, iar pe unele sectoare rutiere sunt condiţii de formare a poleiului.

Şi pe DN1 Buşteni – Azuga circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe raza judeţului Prahova, iar vizibilitatea a scăzut sub 30 de metri. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în mai multe zone ale DN1 Braşov - Ploieşti. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 50 de metri şi pe alocuri, sub 30 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN1A Cheia – Săcele.

"Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe", transmite Centrul Infotrafic.

Începând de vineri dimineaţa, de la ora 8.00, a intrat în vigoare un cod galben, fiind anunţate intensificări ale vântului în vest, sud şi est, ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării. Atenţionarea este valabilă până sâmbătă la ora 2.00.

"În intervalul menţionat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei. Rafalele vor depăşi 55...65 km/h şi pe arii restrânse 70...75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 m", transmite ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici