Trafic intens la graniţe. 1,2 milioane de persoane au trecut frontierele României în ultimele şapte zile

Aproximativ 1,2 milioane de persoane şi peste 300.000 de autovehicule au trecut frontierele României în ultimele şapte zile. Poliţia de Frontieră a luat măsuri pentru fluidizarea traficului de călători.

2061 afișări
Imaginea articolului Trafic intens la graniţe. 1,2 milioane de persoane au trecut frontierele României în ultimele şapte zile

Trafic intens la graniţe. 1,2 milioane de persoane au trecut frontierele României în ultimele şapte zile

Potrivit statisticilor, în perioada 20-27 august, au trecut frontierele aproximativ 1,25 de milioane de persoane, din care aproximativ 930.000 sunt cetăţeni UE şi 320.000 cetăţeni non UE.

De asemenea, la frontiere au fost peste 300.000 mijloace de transport. Cele mai folosite puncte de frontieră au fost la graniţele cu Ungaria şi Bulgaria, dar şi la Aeroportul Otopeni.

„La graniţa cu Ungaria, din cele 12 puncte deschise traficului internaţional, cele mai tranzitate sunt P.T.F. Nădlac II şi P.T.F. Petea, iar la graniţa cu Bulgaria, din cele nouă puncte de trecere a frontierei operaţionale, traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Vama Veche. În această perioadă, valori ridicate au fost înregistrate şi prin P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu peste 220.000 de persoane care au efectuat formalităţile de intrare şi ieşire din ţară”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Creşterea traficului are legătură cu sezonul estival, iar cele mai aglomeraţii apar la finalul lunii august. De aceea, a fost dispusă suplimentarea personalului la controlul documentelor până la capacitatea permisă de infrastructura fiecărui punct.

În prezent, aproape 4.000 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiere.

De asemenea, este folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere şi dacă a fost posibil, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici