FOTO, VIDEO TRAFICUL dat peste cap de ninsori în mai multe zone din ţară. Care sunt drumurile BLOCATE şi cele cu circulaţie îngreunată

Circulaţia este îngreunată pe DN11, în Pasul Oituz, judeţul Covasna, din cauza zăpezii, care măsoară, pe alocuri, cinci centimetri, iar autotrenurile înaintează în coloană. Ninge abundent şi pe DN67C Novaci - Rânca, judeţul Gorj, dar şi pe autostrada A3 Turda - Gilău, judeţul Cluj.

2731 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO TRAFICUL dat peste cap de ninsori în mai multe zone din ţară. Care sunt drumurile BLOCATE şi cele cu circulaţie îngreunată

Circulaţia este îngreunată pe DN11, în Pasul Oituz, din cauza zăpezii/ Circulaţia maşinilor de mare tonaj, restricţionată pe DN17A, în Suceava (Imagine: Bogdan Maran/ Mediafax Foto)

Şoferii de TIR spun că stau de 4 ore în trafic, în Braşov, după ce s-a format de gheaţă pe carosabil

 Un şofer care joi seara se afla pe DN 1A, în zona Săcele – Babarunca, reclamă că stă în trafic de 4 ore, după ce pe carosabil s-a format o pojghiţă de gheaţă, iar TIR-urile nu reuşesc să înainteze. Autorităţile spun că se circulă greu, în condiţii de iarnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Un şofer de TIR a declarat, joi seara, corespondentului MEDIAFAX, că traficul este blocat în zona Săcele-Babarunca, deoarece sunt camioane care alunecă, deşi au frâna trasă.

Am venit dinspre Cheia un grup de 30-40 de TIR-uri şi camioane şi stăm de patru ore pentru că la Săcele e gheaţă pe şosea. E sticlă şi nu a venit nimeni să dezăpezească, nici cu pământ, nici cu sare. Ne-am oprit pentru că unele camioane alunecă, deşi sunt cu frâna trasă“, a spus şoferul.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că în judeţul Braşov ninge abudent, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

„Deşi s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire, iar stratul de zăpadă este subţire (1-2 cm), autovehiculele înaintează cu dificultate pe DN1, între Timişu de Sus şi Săcele, pentru că multe dintre acestea nu sunt echipate cu anvelope de iarnă. În plus, circulaţia este intensă. Probleme au fost şi pe DN73, în zona Fundata, deoarece două autotrenuri nu putea urca în rampă. În acest moment sunt tractate de utilaje de deszăpezire, iar traficul a început să se fluidizeze“, arată Infotrafic.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Marin Ionuţ, a declarat că pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii extrem de grele, ninsoarea fiind abundentă.

„La Predeal şi Săcele sunt drumuri înzepăzeite şi se circulă în condiţii de iarnă. Pe DN1, la Predeal este foarte aglomerat, unele autoturisme nu sunt echipate de iarnă şi derapează. Se acţionează şi pentru dezăpezire, însă continuă să ningă abundent“, a spus subcomisar de poliţie Marin Ionuţ, purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov pentru corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, cpt. Ciprian Sfreja, a declarat că trei copaci au căzut joi din cauza greutăţii zăpezii, în decurs de câteva ore, pompierii intervenind pentru ridicarea acestora.

Sfreja a precizat că un copac căzut pe strada Pieţii, lângă Spitalul Militar Braşov, unul pe Calea Bucureşti, care a blocat o bandă de circulaţie, în zona Spitalului Astra şi unul pe strada Alexandru cel Bun, care a avariat un autoturism parcat în zonă.

Circulaţia pe DN 17, în Pasul Tihuţa, îngreunată de polei şi viscol

Circulaţia în Pasul Tihuţa se desfăşoară cu dificultate, joi, din cauza viscolului puternic care afectează o porţiune din Drumul Naţional 17, între Bistriţa-Năsăud şi Suceava, în această zonă fiind înregistrate şi blocaje temporare în trafic, din cauza poleiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Trei autospeciale de deszăpezire ale Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa acţionează pe Drumul Naţional 17, în zona Pasului Tihuţa, care leagă Transilvania de Moldova, unde viscoleşte cu putere, viteza vântului depăşind 80 de kilometri la oră.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita, a declarat joi, corespodnentului MEDIAFAX că traficul este îngreunat de viscolul puternic care reduce vizibilitatea şi readuce zăpada în carosabil imediat ce trec utilajele de deszăpezire.

„Momentan nu mai ninge, însă viscoleşte puternic. Maşinile de deszăpezire acţionează din 10 în 10 minute în zona în care viscoleşte. Am avut şi blocaje, dar din fericire le-am rezolvat repede, maşinile nu au stat mai mult de 10 minute blocate în trafic. Pentru averizarea de polei am luat măsuri prevenitive şi se va acţiona cu sare în permanenţă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Bistriţa, Alexandru Slavita.

Conform Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliţiei Pasul Tihuţa este, la această oră, sub avertizare de polei, circulându-se cu viteză redusă în condiţii de carosabil alunecos.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Pasul Tihuţa temperaturile au coborât până la minus 4 grade Celsius, două autospeciale ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud fiind şi ele prezente în zona Pasului Tihuţa, alături de poliţiştii de la rutieră, pentru supravegherea traficului.

În Pasul Tihuţa nu mai ninge, joi după-amiaza, însă viscoleşte puternic, stratul de zăpadă ajungând la 20 de centimetri.

Judeţul Bistriţa-Năsăud se află sub avertizare de cod galben de vreme rea, ninsori şi viscol până mâine la amiază.

Se circulă în condiţii de iarnă în 11 judeţe

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) susţine că în acest moment nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă, în 11 judeţe (AG, BV, BZ, CJ, DB, GJ, HR, PH, NT, VN şi VL) circulându-se în continuare în condiţii de iarnă. În ultimele 24 de ore, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a acţionat cu 26 de utilaje, folosind 146 tone de material antiderapant (sare şi nisip) şi 0,6 tone de clorură de calciu.

"Traficul este restricţionat sau se desfăşoară îngreunat din cauza copacilor sau a stâlpilor căzuţi pe drumuri din judeţele Sălaj (DJ108 – spre localitatea Trăsnea, DJ109) şi Suceava (DN17A). Situaţii similare s-au înregistrat în judeţele Braşov (DN1A, DN1, DN73A), Cluj (DN75, DN1F, DJ107R, DJ107N), Sibiu (DJ 106D), Harghita (DN15, DN57B, DN 13B, DD 12C, DJ107N), Prahova (DN1A, între Măneciu şi Cheia), Sălaj (DJ109), în fiecare caz intervenindu-se pentru reluarea circulaţiei rutiere. De asemenea, tot din cauza arborilor căzuţi, circulaţia feroviară a fost blocată pe trei magistrale în judeţele Braşov, Hunedoara şi Buzău. S-a acţionat cu 20 de echipe în 11 judeţe (AB, AG, BV, DJ, GJ, MS, MH, OT, SB, VL, TR) pentru repunerea sub tensiune a reţelelor de alimentare cu energie electrică", arată MAI într-un comunicat de presă.

În cursul zilei de joi, pentru siguranţa traficului rutier, Poliţia Română a acţionat cu 10.895 de poliţişti şi 5.722 de autospeciale. Structurile pentru situaţii de urgenţă (ISU) au intervenit pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe arterele rutiere şi pentru degajarea apei acumulate în unele gospodării din judeţul Dâmboviţa.

"La nivel naţional, acţionează în prezent peste 1.400 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (922 poliţişti, 187 pompieri şi 305 jandarmi) cu 591 mijloace tehnice, în cooperare cu personal din cadrul autorităţilor publice locale şi CNAIR (95 angajaţi şi 36 mijloace auto)", mai susţine ministerul.
 

Strat de zăpadă pe carosabil

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Covasna ninge pe DN11, în Pasul Oituz, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe alocuri, cinci centimetri.

Autotrenurile înaintează în coloană, în spatele unui utilaj de deszăpezire.

Urmează ca numărul de utilaje să fie suplimentat.

De asemenea, în judeţul Gorj ninge abundent pe DN67C Novaci - Rânca, iar între kilometrii 19 şi 34+800 zăpada pe carosabil măsoară aproximativ doi-trei centimetri.

În zonă intervin utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Un echipaj de poliţie care acţionează în zona Novaci nu permite autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarnă accesul către Rânca.

Şi în judeţul Cluj ninge abundent pe autostrada A3 Turda - Gilău, iar zăpada pe carosabil măsoară, pe alocuri, un centimetru. Şi aici se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

Circulaţia maşinilor de mare tonaj, restricţionată pe DN17A, în Suceava

Circulaţia autovehiculelor de mare tonaj este restricţionată pe DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, din cauza zăpezii care măsoară aproximativ cinci centimetri. În judeţul Cluj, traficul între Ciucea şi Poieni a fost oprit din cauza copacilor doborâţi de vânt.

Potrivit Centrului Infotrafic, începând cu ora 8.30, în judeţul Suceava, din cauza zăpezii care măsoară aproximativ cinci centimetri, a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei.

De asemenea, pe DN17, în Pasul Mestecăniş, spre limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud, există zone în care stratul de zăpadă măsoară unu-doi centimetri.

Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.

În judeţul Cluj, traficul rutier fusese oprit pe DN1 E60, între localităţile Ciucea şi Poieni, dar şi pe DN1J, între Gârbău şi Căpuşu Mare, din cauza unor arbori care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă. Circulaţia a fost reluată în jurul orei 9.15.

Trafic rutier oprit pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci doborâţi de vânt

Traficul rutier este oprit pe DN18, în Pasul Prislop, judeţul Maramureş, din cauza unor copaci doborâţi de vânt pe partea carosabilă. În judeţul Covasna, traficul rutier a fost reluat în Pasul Oituz, dar cu restricţie pentru autovehiculele de mare tonaj.

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Maramureş, traficul rutier este oprit pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă.

Tot în Pasul Prislop, un TIR a derapat şi a intrat în şanţ, fără să afecteze circulaţia.

Drumul este acoperit cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri.

De asemenea, începând cu ora 9.15, în judeţul Covasna traficul rutier a fost reluat pe DN11, în Pasul Oituz, dar cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Aici, circulaţia a fost oprită pentru intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Trafic oprit pe DN12C, în judeţul Harghita, din cauza unui copac doborât de vânt

Traficul rutier este oprit pe DN12C, la ieşirea din Lacu Roşu către Gheorgheni, în judeţul Harghita, din cauza unui copac doborât de vânt pe şosea. În judeţul Suceava, a fost închis DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei.

Potrivit Centrului Infotrafic, traficul rutier este oprit pe DN12C, la ieşirea din Lacu Roşu către Gheorgheni, la kilometrul 16, din cauza unui copac doborât de vânt pe partea carosabilă.

Tot joi, circulaţia rutieră a fost oprită pe DN12C, dar la kilometrul 2, din acelaşi motiv.

Pe drum există un strat de zăpadă care măsoară circa un centimetru.

În judeţul Suceava, a fost închis DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Pe acest tronson de drum circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone era restricţionată de la ora 8.30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici