Traficul feroviar, închis în nord-estul ţării pe patru rute din cauza inundaţiilor

Traficul feroviar între mai multe localităţi din nord-estul ţării a fost închis pe patru secţii de circulaţie, din cauza inundaţiilor produse în ultimele 24 de ore, informează marţi CFR SA.

76 afișări
Imaginea articolului Traficul feroviar, închis în nord-estul ţării pe patru rute din cauza inundaţiilor

Traficul feroviar, închis în nord-estul ţării pe patru rute din cauza inundaţiilor (Imagine: Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

Pe secţia de circulaţie Siculeni - Adjud, între staţiile Lunca de Mijloc - Ghimeş, în zona km 112+550 - 112+650 apele râului Trotuş au erodat malul drept până la traverse şi există pericol de prăbuşire şi de rupere a liniei. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Lunca de Mijloc - Ghimeş de luni, de la ora 15.15.

Pe secţia de circulaţie Dărmăneşti - Păltinoasa, între staţiile Dărmăneşti - Cacica (secţie neinteroperabilă, închiriată), linia de cale ferată a fost inundată. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Dărmăneşti - Cacica de luni, de la ora 19.00.

Pe secţia de circulaţie Suceava Nord - Vicsani, între staţiile Suceava Nord - Vicşani, terasamentul căii ferate a fost spălat sau rupt, iar suprastructura distrusă pe mai multe porţiuni, şi anume: de la km 451+000 - 452+000, la podeţul de la km 452+941, în zona km 453+200 - 453+500 şi în zona podului de la km 476+089, pe o porţiune de 50 de metri înainte şi după pod. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Suceava Nord - Vicşani de luni, de la ora 20.30.

Pe secţia de circulaţie Leţcani - Dorohoi, între staţiile Ungureni - Dorohoi (secţie neinteroperabilă, închiriată) , terasamentul de cale ferată a fost spălat pe o porţiune de 50 de metri. Circulaţia feroviară a fost închisă între staţiile Dărmăneşti - Cacica marţi dimineaţa, la ora 9.41.

De asemenea, din cauza inundaţiilor produse în ultimele două zile în nordul, estul şi centrul ţării, CFR SA menţine restricţiile de viteză impuse pe anumite porţiuni de cale ferată.

Pe secţia de circulaţie Siculeni - Adjud , se circulă cu restricţie de viteză de 15 km/h între staţiile Mihăileni - Nădejdea, cu restricţie de viteză de 20 km/h între staţiile Oneşti - Târgu Ocna şi cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Siculeni -Mădăraş Ciuc.

Pe secţia de circulaţie Bacău - Bicaz , se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Piatra Neamţ- Bistriţa Neamţ şi cu restricţie de viteză de 5 km/h între staţiile Bistriţa Neamţ - Pângăraţi.

De asemenea, pe ruta Tecuci - Iaşi se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Bălteni - Bârzeşti.

Pe secţia de circulaţie Ploieşti - Vicşani, se circulă cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Faraoani - Valea Seacă.

Pe ruta Bucureşti - Galaţi se circulă cu restricţie de viteză de 50 km/h între staţiile Barboşi - Şendreni şi cu restricţie de viteză de 30 km/h între staţiile Barboşi - Fileşti (firul I şi firul II).

Echipele speciale de intervenţie ale regionalelor de cale ferată monitorizează permanent zonele afectate de inundaţii, şi întervin cu forţă umană şi cu utilaje de speciale pentru remedierea defecţiunilor produse, astfel încât traficul feroviar să poată fi reluat în condiţii de siguranţă, potrivit sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici