Traficul pe Aeroportul Internaţional Timişoara a scăzut cu 70,5% anul trecut

  • Faţă de anul 2019, în care Aeroportul Internaţional Timişoara a fost tranzitat de un număr de 1.595.012 pasageri, în 2020 acest număr a scăzut cu 70,5%, înregistrându-se 470.631 de pasageri, anunţă compania.
87 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Aeroportul Internaţional Timişoara a scăzut cu 70,5% anul trecut

Traficul pe Aeroportul Internaţional Timişoara a scăzut cu 70,5% anul trecut

Aproximativ 30% din numărul total de pasageri au preferat cursa internă spre/dinspre destinaţia Bucureşti. Primele cinci destinaţii pe care le-au ales cei mai mulţi pasageri au fost: Bucureşti (cu 141.744 pasageri), Londra (cu 51.870 pasageri), Bergamo (cu 36.947 pasageri), Memmingen (cu 28.862 pasageri) şi Munchen (cu 28.101 pasageri).

În 2020, perioada operării curselor charter de vacanţă s-a redus la doar trei luni de zile: iulie, august şi septembrie. Acest fapt, pe lângă restricţiile de călătorie, a fost şi unul dintre factorii care au condus la o scădere considerabilă a numărului de curse de tip charter de vacanţă, – cu 75,3%, respectiv a numărului de pasageri pentru cursele de vacanţă – cu 84,3%. Peste 10.000 de pasageri au zburat spre destinaţii de vacanţă din Grecia, Turcia şi Egipt: Heraklion, Rhodos, Skiathos, Antalya, Hurghada.

Pe parcursul a şapte luni de zile, preponderent în a doua jumătate a anului 2020, comparativ cu anul precedent, traficul de marfă a înregistrat creşteri lunare, între 1,6% şi 17,3%. Cu toate acestea traficul de marfă a înregistrat, la final de an, o scădere de 0,4%: de la 5.167 tone în 2019, la 5.147 tone în 2020.

”Pe fondul pandemiei, Aeroportul Timişoara, alături de întreg domeniul aviatic, a suferit o scădere pronunţată a traficului şi a activităţii. Cifrele anului 2020, an a cărui evoluţie nu putea fi anticipată, reflectă un declin considerabil al numărului de pasageri şi al numărului de operări zboruri aeriene. Pentru anul 2021, ne propunem să facem tot ceea ce este necesar pentru a sprijini creşterea operaţiunilor aeriene de la Timişoara, vom continua politica comercială şi de marketing pentru deschiderea de noi destinaţii disponibile din Timişoara şi pentru mărirea frecvenţei celor existente. În continuare, avem în vedere protejarea angajaţilor şi menţinerea tuturor măsurilor pentru a asigura pasagerilor noştri siguranţa şi confortul în tranzitarea aeroportului”, Dorel Grădinaru, Director General al Aeroportului Internaţional Timişoara.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeroport,
trafic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici