Traficul pe Canalul Sulina al Dunării blocat, în zonă fiind observat un obiect ce seamănă cu o mină

Obiectul care a dus la blocarea traficului pe Canalul Sulina era o geamandură.

1933 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Canalul Sulina al Dunării blocat, în zonă fiind observat un obiect ce seamănă cu o mină

Traficul pe Canalul Sulina al Dunării blocat, în zonă fiind observat un obiect ce seamănă cu o mină (Imagine: Daniel Mihailescu/ Mediafax Foto)

Traficul pe Canalul Sulina al Dunării a fost reluat, joi, după ce obiectul asemănat cu o mină ce fusese văzut plutind pe apele fluviului şi care a provocat închiderea canalului s-a dovedit a fi o geamandură răsturnată.

Scafandrii MApN de la Constanţa specializaţi în lupta împotriva minelor marine au identificat obiectul care se presupunea a fi o mină de război ca fiind o geamandură.

Drept urmare, traficul pe canalul Sulina a fost redat circulaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Tulcea, traficul pe canalul Sulina din Delta Dunării este blocat după ce autorităţile au fost alertate, în noaptea de miercuri spre joi, că în zona comunei Maliuc - Ilganii de Sus a fost descoperită o mină de război.

La faţa locului s-au deplasat pirotehniştii ISU Tulcea, care au blocat accesul în zona respectivă.

De asemenea, Căpitănia Zonală Tulcea a luat decizia de a închide traficul fluvial pe Canalul Sulina.

În prezent, la faţa locului sunt aşteptaţi scafandrii MApN de la Constanţa specializaţi în lupta împotriva minelor marine, dar şi reprezentaţi de la unitatea specială de intervenţie pentru situaţii de urgenţă de la Ciolpani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici