Traficul pe Transalpina, închis de luni seara din cauza avertizărilor meteo de ninsoare şi viscol

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, de la ora 18.00, pe Transalpina (DN 67C), între Rânca şi Obârşia Lotrului, din cauza avertizărilor meteorologice privind căderile de zăpadă şi viscol.

159 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Transalpina, închis de luni seara din cauza avertizărilor meteo de ninsoare şi viscol

Traficul pe Transalpina, închis de luni seara din cauza avertizărilor meteo de ninsoare şi viscol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis un comunicat de presă prin care Transalpina va fi închisă între km 34+500 – 59+800, pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a avertizărilor emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

„Având în vedere codul portocaliu emis, ce anunţă căderi de zăpadă şi viscol, CNAIR SA a luat decizia închiderii circulaţiei pe acest sector de drum până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice”, arată CNAIR.

 

ANM a emis un cod galben de ploi, valabil de luni dimineaţa până marţi seara, în cea mai mare parte a ţării. Tot de luni, de la ora 12.00, până marţi, la ora 18.00, este în vigoare un cod portocaliu de ploi în zonele deluroase şi montane ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa.

Codul galben de ploi a intrat în vigoare luni, la ora 10.00 şi este valabil până marţi, la ora 23.00.

În zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură, se vor cumula cantităţi de apă pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50, 55 km/h, iar la munte, cu precădere în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70,80 km/h, spun meteorologii.

Potrivit ANM, temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată ţara. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitaţii mixte.

O altă atenţionare de ploi, de tip cod portocaliu, a intrat în vigoare luni, la ora 12.00, fiind valabilă până marţi, la ora 18.00, pentru zonele deluroase şi montane ale judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii extinse 50, 60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici