Traficul pe Transfăgărăşan va fi închis marţi

Circulaţia pe Drumul Naţional 7C - Transfăgărăşan - va fi închisă, marţi, 31 august, timp de câteva ore, pentru detonarea unor stânci care ar putea să cadă de pe versanţi, înlăturarea lor fiind posibilă doar prin detonare.

52 afișări
Imaginea articolului Traficul pe Transfăgărăşan va fi închis marţi

Traficul pe Transfăgărăşan va fi închis marţi (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, marţi, în intervalul 07.00-14.00, un echipaj din cadrul instituţiei, împreună cu Unitatea Specială pentru Situaţii de Urgenţă de la Ciolpani, va interveni pentru înlăturarea prin efect pirotehnic a unor stânci situate pe versanţii de pe marginea DN 7C - Transfăgărăşan.

"Sunt câteva stânci pe versanţi care sunt ieşite spre şosea. Din cauza structurii şi organizării stâncilor în mai multe straturi nu pot fi înlăturate doar cele ieşite în afară, ci este necesară intervenţia pirotehniştilor pentru detonarea întregului bloc", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Diana Lazăr, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Potrivit sursei citate, în zona detonărilor circulaţia va fi oprită pe toată durata desfăşurării misiunii.

ISU Sibiu va trimite la faţa locului echipa pirotehnică, personal cu echipamentul de salvare la înălţime, precum şi o ambulanţă SMURD, pentru asigurarea zonei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici