Traficul se desfăşoară normal în zona Podului Izvor şi a Academiei Militare

Traficul se desfăşoară în prezent normal în zona Podului Izvor, unde asfaltul s-a surpat, pe Splaiul Independenţei, din cauza prăbuşirii canalului colector, şi în zona Academiei Militare, unde carosabilul s-a umflat şi a crăpat, săptămâna aceasta.

344 afișări
Imaginea articolului Traficul se desfăşoară normal în zona Podului Izvor şi a Academiei Militare

Traficul se desfăşoară normal în zona Podului Izvor şi a Academiei Militare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Restricţiile de trafic din cele două zone au fost ridicate şi circulaţia se desfăşoară în prezent normal, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău.

Traficul rutier a fost închis, miercuri, în zona Podului Izvor din Capitală, unde s-a făcut o gaură în carosabil, din cauza prăbuşirii canalului colector. Porţiunea din carosabil surpată marţi pe Splaiul Independenţei, în dreptul Podului Izvor, pe sensul spre Eroilor, s-a extins de la o bandă la trei benzi.

Reprezentanţii Apa Nova au arătat că decizia de întrerupere a circulaţiei în dreptul Podului Izvor, unde s-a prăbuşit canalul colector de sub carosabil, a fost luată pentru a putea fi făcute lucrările de remediere a avariei.

Circulaţia a fost înschisă, miercuri dimineaţă, pe Splaiul Independenţei, în zona Podului Izvor, pe sensul de mers dinspre Naţiunile Unite spre Eroilor.

Circulaţia în zona Podului Izvor a fost deviată pe Splaiul Independenţei - Gutenberg - strada Silfidelor - Bulevardul Regina Elisabeta şi Splaiul Independenţei - strada Elie Radu - Bulevardul Regina Elisabeta.

Metrorex arăta, joi, într-un comunicat de presă, că umflarea carosabilului, în zona intersecţiei străzilor Doctor Dumitru Bagdasar şi Gheorghe Marinescu, de la Academia Militară, s-a produs din cauza unor elemente necunoscute privind terenul, cum ar fi umpluturi necompactate sau eventuale puţuri vechi, situaţie care a dus la scăderea presiunii de excavare a echipamentului pentru săpat tuneluri "Sfânta Filofteia", care asigură execuţia tunelului de metrou.

"Acest fapt a determinat ieşirea la suprafaţă a unei cantităţi de material (emulsie bentonitică) şi umflarea carosabilului cu circa 10-12 cm pe o lungime de aproximativ şase metri. A fost afectată doar o bandă de circulaţie dintre cele trei, pe o lungime de circa 10 metri", potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Metrorex au precizat că tunelul, echipamentul de săpat şi terenul sunt stabile în acest moment, iar lucrările de săpături se desfăşoară în condiţii normale. De asemenea, o echipă mixtă, formată din specialişti ai constructorului Astaldi şi Metrorex, analizează situaţia creată.

Traficul a fost blocat pe strada Doctor Dumitru Bagdasar, fiind deviat pe rutele ocolitoare Splaiul Independenţei - Pod Cotroceni - Şoseaua Cotroceni, Splaiul Independenţei - Pod Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea şi Ştirbei Vodă - Pod Eroilor - Bulevardul Eroilor - Bulevardul Eroilor Sanitari - Strada Gheorghe Marinescu - Şoseaua Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici