TRAGEDIA Colectiv: Autopsiile ultimelor 5 persoane care au murit în Capitală vor fi făcute duminică

Autopsiile ultimelor cinci persoane decedate sâmbătă în spitalele din Capitală din cauza rănilor suferite în incendiul din Colectiv vor fi făcute în regim de urgenţă, duminică, pentru a putea fi ridicate de familii, a declarat pentru MEDIAFAX Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală.

1423 afișări
Imaginea articolului TRAGEDIA Colectiv: Autopsiile ultimelor 5 persoane care au murit în Capitală vor fi făcute duminică

TRAGEDIA Colectiv: Autopsiile ultimelor 5 persoane care au murit în Capitală vor fi făcute duminică (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Vom lucra duminică, în regim de urgenţă, vom face toate autopsiile victimelor din clubul Colectiv care au decedat sâmbătă în spitalele din Bucureşti", a spus dr. Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală.

Abdo Salem a precizat că, după efectuarea autopsiilor, familiile vor putea ridica trupurile neînsufleţite.

"Venim special la serviciu duminică. Ne gândim la familiile îndolitate", a mai spus medicul.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, dintre care şapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate.

Dintre cei cinci pacienţi decedaţi în Capitală, trei erau internaţi la Spitalul de Arşi - Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuţ Costin Popescu (32 de ani) şi Alexandru Chelba (33 de ani), unul la Spitalul Floreasca - Adrian Popa (29 de ani) şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - Ionuţ Maior (27 de ani).

Informaţii despre cei şapte răniţi decedaţi sâmbătă

Sâmbătă dimineaţă, 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles.

Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cei doi pacienţi care au murit în Olanda sunt Tullia Ciottola (20 de ani) şi Florin Popescu (35 de ani), care era bodyguard în clubul Colectiv, ambii fiind transferaţi sâmbătă în Olanda, din Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

În spitalele din Capitală mai sunt internate 106 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, din care 47 în stare critică şi gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici