Tragedia de la TIR-ul de ATI Victor Babeş, pusă pe seama unei erori umane. Avocat: Cei doi angajaţi reţinuţi azi nu sunt singurii vinovaţi

  • Tragedia de la Victor Babeş e pusă pe seama unei erori umane. Doi angajaţi, un şef serviciu tehnic şi un instalator, au fost reţinuţi miercuri.
  • Trei pacienţi din unitatea mobilă ATI au murit pe 12 aprilie 2021, după o defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă.
  • Avocatul Adrian Cuculis: Nu putem pune această tragedie în seama celor două persoane în mod exclusiv.
843 afișări
Imaginea articolului Tragedia de la TIR-ul de ATI Victor Babeş, pusă pe seama unei erori umane. Avocat: Cei doi angajaţi reţinuţi azi nu sunt singurii vinovaţi
Tragedia de la Victor Babeş, în care au murit 3 pacienţi din unitatea mobilă ATI, s-a petrecut din cauza unei erori umane. Doi angajaţi ai Spitalului Victor Babeş, un şef serviciu tehnic şi un instalator au fost reţinuţi azi, după ce au fost audiaţi. Însă avocatul familiei uneia dintre victime spune că nu doar ei sunt vinovaţi. 
 
„Nu putem să punem această, dacă vreţi, tragedie în seama acestor două persoane în mod exclusiv. Pentru că ne aducem aminte, TIR-ul care a ajuns acolo, la Victor Babeş, în cele din urmă, era un TIR care avea ceva probleme şi chiar oamenii aceştia au declarat azi în cursul audierilor că acest lucru se cunoştea la nivelul spitalului respectiv”, susţine avocatul Adrian Cuculis.
 
Cei doi sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă pentru că nu au folosit în mod conform sistemul din unitatea ATI. Pe de altă parte, Spitalul Victor Babeş a transmis o poziţie în care afirma că cei doi angajaţi îndeplinesc toate condiţiile şi pregătirea profesională. 
 
Avocatul mai subliniază că audierile de azi pot declanşa verificări şi pentru alte persoane: „Odată cu declaraţiile lor sigur că pot fi verficate şi alte persoane. Ne aducem aminte cu toţii: în momentul producerii acelei tragedii, un reprezentant al societăţii care oferea mentenanţă pentru TIR-ul respectiv era la faţa locului şi totuşi a făcut cale întoarsă, a refuzat să intre în TIR-ul respectiv şi să verifice instalaţia, motivând că el nu este vaccinat anti-COVID.”
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici