Tragedia din Galaţi. Grindeanu: Locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă a ieşit din revizie în acea dimineaţă

Locomotiva care a fost implicată sâmbătă seara în accidentul din Gara Galaţi ieşise de la revizie tehnică în acea dimineaţă, a spus luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

495 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Galaţi. Grindeanu: Locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă a ieşit din revizie în acea dimineaţă

Tragedia din Galaţi. Grindeanu: Locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă a ieşit din revizie în acea dimineaţă

„În acest moment e în desfăşurare o anchetă, care are diverse componente. Ar părea cel puţin ciudat din partea mea să mă pronunţ înaintea rezultatelor acestei anchete, dar pot să vă spun un lucru, cred în premieră, locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă seara, deci în seara datei de 25 martie, a ieşit din revizie tehnică din Depoul Ploieşti în dimineaţa acelei zile. Am actele, în dimineaţa acelei zile această locomotivă a ieşit din revizie tehnică, programată din timp. A făcut o cursă de la Ploişeti la Galaţi”, a declarat Sorin Grindeanu.

El susţine că această informaţie, dar şi restul datelor, va fi folosită de anchetatori.

Întrebat când a avut loc ultima rezizie capitală a locomotivei, ministrul a spus: „Nu am aceste date, dar în mod sigur prin anchetă vor reieşi”.

Primele rezultate ale anchetei accidentului de la Galaţi arată că locomotiva a accelerat brusc, dar frâna nu a funcţionat. Mecanicul de locomotivă nu a consumat alcool, au mai stabilit anchetatorii. În urma impactului, vagonul a fost deformat şi împins pe o distanţă de circa 80 de metri. În interior, se aflau şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul de tren, un bărbat cu vârsta de 47 de ani, precum şi un călător, un bărbat, cu vârsta de 53 ani din comuna Piscu, judeţul Galaţi.

Mecanicul de locomotivă şi cele trei persoane aflate în vagon au suferit leziuni. Călătorul a rămas încarcerat, iar femeia a intrat în stop cardio respirator. După intervenţia echipelor de descarcerare de la I.S.U. Galaţi şi acordarea primului ajutor, toate cele patru victime au fost transportate de către echipajele SMURD la UPU din cadrul Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi. Ulterior, femeia a decedat. Celelalte trei persoane au rămas internate în spital, cu diferite leziuni, fiind în stare stabilă.

„S-a efectuat cercetarea la faţa locului de către poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi, iar din verificările preliminare s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că a încercat să acţioneze sistemul de frânare dar acesta nu a mai frânat. Mecanicul şi conductorul de tren au fost testaţi cu aparatul alcootest DRAGER, rezultatele fiind negative”, au precizat reprezentanţii IPJ Galaţi.

Anchete mai fac Inspectoratul de Muncă şi CFR. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiunile de „distrugere sau semnalizare falsă, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici