Tragedia din Ialomiţa: Famiile afectate de accidentul rutier vor primi sprijin în valoare de peste 100.000 de lei

Ministerul Muncii va acorda ajutoare de urgenţă în valoare totală de 122.000 lei familiilor afectate de accidentul rutier de săptămâna trecută din Ialomiţa, în urma căruia 10 persoane au murit şi alte 7 au fost rănite.

569 afișări
Imaginea articolului Tragedia din Ialomiţa: Famiile afectate de accidentul rutier vor primi sprijin în valoare de peste 100.000 de lei

Tragedia din Ialomiţa: Famiile afectate de accidentul rutier vor primi sprijin în valoare de peste 100.000 de lei

„Ajutoare de urgenţă în valoare de 122.000 lei pentru familiile afectate de accidentul rutier produs în judeţul Ialomiţa. Pentru fiecare familie care are un membru decedat sau rănit în accident, Hotărârea de Guvern aprobată astăzi (vineri, n.r) prevede acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 5.000 lei, iar pentru fiecare minor aflat în întreţinerea uneia dintre aceste persoane se acordă un ajutor suplimentar de 3.000 lei”, informează Ministerul Muncii, printr-un comunicat de presă.

Pentru majoritatea familiilor persoanelor decedate în urma accidentului rutier, salariul obţinut era singura sursă de venit prin care se asigura şi îngrijirea copiilor aflaţi în întreţinere, mai informează sursa citată.

„La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate cauzate de calamităţi naturale, incendii, accidente, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori care pot conduce la riscul de excluziune socială. Ajutoarele de urgenţă se suportă din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale”, mai arată Ministerul.

10 persoane au murit şi alte 7 au fost rănite, săptămâna trecută, după impactul dintre un microbuz care ducea oamenii la serviciu şi un TIR, în zona localităţii Sf. Gheorghe din Ialomiţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici