Traian Berbeceanu, adus la DNA pentru audieri privind scrisoarea despre dosarul lui

Fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a fost adus, miercuri după-amiază, la sediul DNA, pentru a fi audiat în legătură cu afirmaţiile dintr-o scrisoare atribuită acestuia şi dată publicităţii după reţinerea sa, în care se relata că dosarul lui ar fi unul "fabricat".

717 afișări
Imaginea articolului Traian Berbeceanu, adus la DNA pentru audieri privind scrisoarea despre dosarul lui

Traian Berbeceanu (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Berbeceanu a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) imediat după ce instanţa supremă l-a audiat, timp de mai multe ore, la recursul făcut de el faţă de măsura arestării preventive, în care judecătorii au rămas în pronunţare.

Fostul şef al Brigăzii de de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia, Traian Berbeceanu, acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia a fost atacată cu recurs la instanţa supremă.

După reţinerea lui Berbeceanu, pe internet a fost postată pe Internet o scrisoare atribuită lui, o parte a documentului fiind postată şi pe pagina de Facebook a acestuia.

În scrisoarea de 29 de pagini, adresată "tuturor poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Poliţiei Române", şeful BCCO Alba Iulia afirma că în ultima perioadă asupra sa şi a echipei pe care o conduce se "desfăşoară o acţiune mârşavă de mari proporţii, organizată şi coordonată de procurori ai DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii".

Şeful BCCO Alba Iulia le spunea colegilor săi să aibă grijă, avertizându-i că sunt "vânaţi", "denigraţi" şi că împotriva lor "se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declaraţii mincinoase".

"Vă cer doar să aveţi grijă de voi şi de subordonaţii voştri, să vă feriţi în fiecare clipă pentru că astăzi suntem noi cei vânaţi, denigraţi, astăzi noi suntem cei împotriva cărora se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declaraţii mincinoase….dar mâine aţi putea să fiţi voi în locul nostru", se mai arăta în scrisoarea dată publicităţii de Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici