Traian Ogâgău, condamnat pentru conflict de interese. Primarul oraşului Sângeorz-Băi i-a concesionat tatălui un teren, fără licitaţie

  • Primarul PNL al oraşului Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare cu suspendare
  • Traian Ogâgău a concesionat un teren din oraş tatălui său, fără licitaţie
  • Sentinţa nu este definitivă
1416 afișări
Imaginea articolului Traian Ogâgău, condamnat pentru conflict de interese. Primarul oraşului Sângeorz-Băi i-a concesionat tatălui un teren, fără licitaţie

Sursa: Facebook

Primarul oraşului-staţiune Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, a fost condamnat, luni, de Judecătoria Năsăud la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani, pentru conflict de interese, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Traian Ogâgău a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj în 2018, fiind acuzat că a aprobat concesionarea unui teren al oraşului Sângeorz-Băi către tatăl său fără organizarea unei licitaţii şi fără a avea votul consiliului local.

Judecătoria Năsăud a stabilit prin sentinţa dată luni că primarului i se interzice dreptul de a fi ales în funcţii publice pe o perioadă de trei ani.

„În baza art. 301 alin. 1 din Cod penal, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului O.T. pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane. Aplică inculpatului O.T. pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. (...) Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri“ se arată în decizia Judecătoriei Năsăud.

Totodată, instanţa a decis ca primarul Traian Ogâgău să presteze 40 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în domeniul serviciilor publice chiar în cadrul Primăriei oraşului Sângeorz-Băi.

Traian Ogâgău a fost ales primar al oraşului Sângeorz-Băi în anul 2016 pe listele PNL. Acesta mai are un încă un proces penal pe rolul Judecătoriei Năsăud, fiind acuzat de refuz de prelevare a probelor biologice după ce a fost oprit în trafic de poliţişti şi a refuzat să se legitimeze şi să sufle în etilotest.

Edilul a anunţat că va contestat sentinţa la Curtea de Apel Cluj.

„Nu mă opresc aici. Avem proiecte frumoase pe care vrem să le ducem mai departe. Avem cel mai mare buget din istoria oraşului... Voi contesta decizia instanţei la Curtea de Apel Cluj. Nu mor caii când vor câinii" a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul Traian Ogâgău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici