FOTO   Tramvaiele PESA au fost scoase pe unele trasee din Iaşi. Ce dotări moderne au

  • Primele patru tramvaie PESA încep, joi, să circule în Iaşi.
  • Lansarea oficială pe trasee a avut loc în faţa Palatului Culturii, în prezenţa ambasadorului Poloniei.
  • Cele patru tramvaie fac parte dintr-un loc de 16 care vor fi livrate până la sfârşitul anului.
  • Preţul unui tramvai se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.
  • Finanţarea este asigurată din bani europeni.
8308 afișări
Imaginea articolului Tramvaiele PESA au fost scoase pe unele trasee din Iaşi. Ce dotări moderne au

Tramvaiele PESA au fost scoase pe unele trasee din Iaşi. Ce dotări moderne au

Primele tramvaie PESA sunt scoase pe traseu la o lună de când au început livrările, iar printre călătorii primei curse se numără primarul Iaşiului, Mihai Chirica, şi ambasadorul Poloniei.

Tramvaiele au fost scoase pe traseu în cadrul unei ceremonii care a avut loc în faţa Palatului Culturii, ceea ce a dus la întreruperea circulaţiei celorlalte tramvaie pentru mai mult de 30 de minute.

Dotările PESA

Tramvaiele PESA au o lungime de 30 de metri, sunt aduse din Polonia şi au o serie de dotări moderne.

Toate tramvaiele au aer condiţionat, instalaţie de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de supraveghere video interior şi exterior, echipament pentru anunţuri vocale exterioare în staţii pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere, instalaţie electrică a echipamentelor de ticketing, sistem de numărare a călătorilor prin senzori video inteligenţi 3D şi porturi USB.

Tramvaiele au o capacitate de 230 de pasageri, aproape dublu faţă de vehiculele vechi ale CTP (Compania de Transport Public Iaşi).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici