Video Transalpina blocată de aluviuni şi stânci în mai multe locuri | FOTO, VIDEO

Drumul Naţional 67 C, cunoscut sub numele de „Transalpina”, este blocat în mai multe locuri, pe tronsonul care străbate judeţul Alba, după ce ploile puternice din ultimele zile au produs scurgeri de aluviuni de pe versanţi care au dizlocat şi bucăţi de stâncă.

1272 afișări

Pompierii din Alba şi lucrători ai Serviciului Voluntar de Urgenţă au intervenit, luni după-amiază, pentru deblocarea DN 67 C - Transalpina unde, în cinci zone, s-au semnalat scurgeri de aluviuni de pe versanţi şi căderi de stânci, în urma ploilor căzute în ultimele zile.

„Detaşamentul de pompieri Alba-Iulia şi Garda de intervenţie Sebeş intervin cu două autospeciale şi 10 subofiţeri în sprijin pentru deblocarea DN 67C, între barajul Tău şi Oaşa. La faţa locului intervine şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag”, a transmis Cătălin Kovacs, purtător de cuvânt al ISU Alba.

Transalpina este cea mai înaltă şosea din România şi face legătura între oraşele Sebeş din judeţul Alba şi Novaci din judeţul Gorj. Drumul străbate patru judeţe: Alba, Sibiu, Vâlcea şi Gorj, traversând Munţii Parâng, altitudinea cea mai mare având-o pe o porţiune de aproximativ 20 de km, în judeţul Vâlcea.

Fiind un drum montan, este închis în perioada iernii.

Taguri:
transalpina,
aluviuni,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici