Transplanturile pulmonare de la Spitalul "Sfânta Maria": Cei doi pacienţi au o evoluţie favorabilă. Primul dintre ei urmează să fie transferat pe secţia de pneumologie a Spitalului Colentina

Cei doi pacienţi care au suferit transplanturi pulmonare au o evoluţie favorabilă, anunţă Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Primul dintre ei urmează să fie transferat pe secţia de pneumologie a Spitalului Colentina, iar al doilea este încă pe secţia de ATI.

444 afișări
Imaginea articolului Transplanturile pulmonare de la Spitalul "Sfânta Maria": Cei doi pacienţi au o evoluţie favorabilă. Primul dintre ei urmează să fie transferat pe secţia de pneumologie a Spitalului Colentina

Transplanturile pulmonare de la Spitalul "Sfânta Maria": Cei doi pacienţi au o evoluţie favorabilă. Primul dintre ei urmează să fie transferat pe secţia de pneumologie a Spitalului Colentina

"Starea pacientului E.A., în vârstă de 47 de ani, care a beneficiat de al doilea transplant pulmonar din România, la Spitalul Clinic “Sfânta Maria”, este bună, la aproape o săptămână de la intervenţie. Pacientul a respirat singur la 24 de ore de la transplant", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Acesta este internat pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, urmând ca medicii să decidă transferul său într-o rezervă dedicată pacienţilor transplantaţi, în cursul săptămânii viitoare.

De asemenea, ASSMB anunţă că, la aproximativ trei săptămâni de la transplant, primul pacient, care a suferit o astfel de intervenţie la noi în ţară, are o evoluţie post-transplant favorabilă.

"Pacientul A.M. face plimbări zilnice în curtea spitalului. El urmează să fie transferat, săptămâna viitoare, în secţia de Pneumologie de la Spitalul Clinic Colentina, pentru reabilitare medicală, după care va putea fi externat. Protocolul de tratament este similar celui de la Clinica MHH din Hanovra, unde pacienţii sunt reabilitaţi postoperator în centrul medical din Bad Fallingbostel, la aproximativ 70 de kilometri distanţă", mai reiese din comunicatul instituţiei.

În momentul de faţă, ambii pacienţi sunt sub supravegherea unei echipe medicale din cadrul Spitalului "Sfânta Maria" din Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, că pacienţii români vor putea fi trataţi, în continuare, post-transplant la Viena. Decizia fost luată în contextul unor discuţii dintre demnitar şi asociaţiile de pacienţi.

Sorina Pintea a specificat că există mai mulţi pacienţi din România care au nevoie de transplant pulmonar şi se află pe listele de aşteptare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici